Nyheter

Skattjakten i Ecuador slutförd – Denna vecka är energiambassadören i Brasilien

24.9.2013
-

Förra veckan reste energiambassadör Pentti Itkonen till Ecuador för att besöka bland annat oljefältet Eden Yuturi. Oljefältet har förnyats med hjälp av Wärtsiläs, VEO:s, VAMP:s och Leinolat Groups samarbete, så att de överloppsgaser som bildas då oljan pumpas och som tidigare gått till spillo kan idag användas till att hålla...

Förra veckan reste energiambassadör Pentti Itkonen till Ecuador för att besöka bland annat oljefältet Eden Yuturi. Oljefältet har förnyats med hjälp av Wärtsiläs, VEO:s, VAMP:s och Leinolat Groups samarbete, så att de överloppsgaser som bildas då oljan pumpas och som tidigare gått till spillo kan idag användas till att hålla igång oljefältet. Eden Yuturi ligger mitt i en regnskogoch därför flögs energiambassadören dit med en helikopter. Eftersom oljefältet är relativt isolerat jobbar dess personal två veckors skift, var efter de är lediga två veckor.

Det att orten ligger avsides betyder inte att dess personal har tråkigt där. I sin blogg berättar energiambassadören om flera sportmöjligheter och hur han fick spela fotboll med OGE:s arbetare. ”Att spela fotboll mitt i en regnskog är tufft och vi svettades riktigt ordentligt”, berättar Pentti.

Under sitt två dagars besök på oljefältet hade energiambassadören ett mål, nämligen att hitta så mycket teknik från vasaföretagen som möjligt.

”Eden Yuturi är ett ganska omfattande område, och Wärtsilä har levererat flera anläggningar och utvidgningar dit under tio års tid. Det finns flera maskinhallar på området. Då jag började min skattjakt behövde jag inte leta länge efter vasateknik, för när jag steg in i maskinhallarna fanns där Wärtsiläs motorer som är lika stora som egnahemshus”.

Läs mer om Penttis skattjakt och dess slutresultat i hans blogg (på finska)

Denna vecka befinner sig energiambassadören i Rio de Janeiro i Brasilien. Där tar han reda på hur ansvarsfull verksamhet drivs på Brasiliens skepp- och offshoremarknader. Wärtsilä står som värd för veckans program, och på den nyutgivna Hard Talk-videon berättar Juha Kytölä från Wärtsilä om företagets verksamhet och om det projekt som Pentti bekantar sig med i Brasilien.

 

www.energialahettilas.fi