Uutiset

Aarrejahti Ecuadorissa suoritettu – Energialähettiläs tämän viikon Brasiliassa

24.9.2013
-

Energialähettiläs Pentti Itkonen vietti viime viikon Ecuadorissa ja vieraili muun muassa Eden Yuturin öljykentällä, jossa Wärtsilän, VEO:n, VAMPin ja Leinolat Groupin yhteistyöprojektin avulla saadaan öljykenttien liitännäiskaasut hyötykäyttöön. Eden Yuturi sijaitsee keskellä sademetsää, joten energialähettiläskin kuljetettiin paikalle helikopterilla ja paikan eristyneisyyden takia koko henkilökunta on kerrallaan kaksi viikkoa töissä, jonka jälkeen...

Energialähettiläs Pentti Itkonen vietti viime viikon Ecuadorissa ja vieraili muun muassa Eden Yuturin öljykentällä, jossa Wärtsilän, VEO:n, VAMPin ja Leinolat Groupin yhteistyöprojektin avulla saadaan öljykenttien liitännäiskaasut hyötykäyttöön. Eden Yuturi sijaitsee keskellä sademetsää, joten energialähettiläskin kuljetettiin paikalle helikopterilla ja paikan eristyneisyyden takia koko henkilökunta on kerrallaan kaksi viikkoa töissä, jonka jälkeen kaksi viikkoa lomalla.

Eristyneisyys ei kuitenkaan tarkoita tylsää paikkaa: ”Majoitusalueella oli monia urheilumahdollisuuksia ja itse pääsinkin OGE:n amigojen kanssa pelaamaan jalkapalloa! Sademetsässä pelaaminen oli ikimuistoista ja hienkin sai pintaan yllättävän kivuttomasti.” kertoo Pentti blogissaan.

Lähettilään tavoitteena oli vierailun aikana löytää niin paljon vaasalaista tekniikkaa laitokselta kahdessa päivässä kuin mahdollista.

”Eden Yuturi on melko laaja alue ja Wärtsilä on toimittanut sinne monia laitoksia ja laajennuksia jo kymmenen vuoden ajan. Konehalleja oli siis alueella useampia. Aloitin etsintäni helpommasta päästä eikä Wärtsilän omakotitalon kokoisia moottoreita tarvinnut konehalliin astuttuani kauaa etsiä.”

Lue blogista lisää miten lähettilään aarrejahti lopulta sujui

 

Tämän viikon energialähettiläs viettää Brasiliassa Rio de Janeirossa selvittämässä kuinka Brasilian laiva- ja offshore-markkinoilla toimitaan vastuullisesti. Viikon isäntäyrityksenä on Wärtsilä ja tuoreella Hard Talk -videolla Juha Kytölä esitteleekin Wärtsilän toimintaa yleisesti sekä kertoo Pentin Brasilian kohteesta.

 

www.energialahettilas.fi