Nyheter

Se Hållbarhetsveckans videor!

VASEK uppmärksammar hållbarhetsveckan 23–29.9.2024! Under veckans gång lyfter vi upp fem olika synvinklar kring utvecklingen av hållbar affärsverksamhet i Vasaregionen.

1H6A2049

 

Under veckans gång kommer vi att berätta om nya affärsmodeller utgående från cirkulär ekonomi, vi pratar om certifikatens betydelse för företag i turismbranschen och vi delar tips kring energieffektivering. Dessutom visar vi vad hållbar utveckling innebär för hamnens logistik och inom EnergyVaasa-klustret.

Hållbarhetsveckan förverkligas av landsbygdspolitiska nätverksprojektet KERÄ - För hållbara landsbygder och en rättvis omställning. Tanken bakom veckan är att tillsammans med föreningar, kommuner, företag och övriga intresserade skapa en evenemangsvecka där alla goda exempel på hållbarhetsarbte som görs på landsbygden lyfts fram. Läs mer om veckan och ta en titt på programmet.

Bakom kulisserna

Det går inte alltid som på Strömsö på första tagningen... Vår video bakom kulisserna ger dig lite försmak på veckans innehåll.

Framtidens hållbara och smarta hamn

Häng med när VASEKs logistikexpert, Anna Måtts-Fransén, lyfter upp exempel på hur vi i samarbete med Vasa hamn arbetar för att göra det möjligt för olika aktörer att minska sina utsläpp idag och i framtiden.

Lönsam energieffektivering

Effektiverad och förminskad energiförbrukning är inte enbart bra för miljön utan förbättrar också företagets ekonomiska hållbarhet. Har ditt företag redan börjat planera och förverkliga åtgärder för att förminska energiförbrukningen? Plocka med dig Antti Alasaaris tips för att komma igång!

 

Sustainable Ostrobothnia as a forerunner

VASEKs expert inom hållbar utveckling & cirkulär ekonomi, Hanna Malkamäki, lyfter upp några exempel på hur ditt företag kan utnyttja cirkulär ekonomi i affärsverksamheten.

Bothnian Coastal Route

Hur skall man som turistföretagare tänka kring hållbarhet? Vad är det för nytta med miljöcertifiering? Se videon där Peter Källberg, VASEKs expert inom turism, lyfter upp betydelsen av hållbar utveckling och ger tips kring miljöcertifiering för turismföretagare.

EnergyVaasa

Det finns ett kontinuerligt behov av att utveckla nya effektiva energilösningar och energiteknologi som kan minska utsläppen och förstärka hållbar konsumtion av resurser. Kolla in videon, där Kristoffer Jansson, EnergyVaasas Communications & Brand Manager lyfter upp exempel på innovativa energiteknologilösningar som utvecklas inom EnergyVaasa -klustret.