Uutiset

Katso Kestävän kehityksen viikon videot!

VASEK viettää kestävän kehityksen viikkoa 23.–29.9.2024! Viikon jokaisena arkipäivänä julkaisemme uuden videon, jossa käsitellään kestävän liiketoiminnan kehitystä Vaasan seudulla.

1H6A2049

 

Viikon aikana kerromme kiertotalouden luomista uusista liiketoimintamalleista, puhumme sertifikaattien merkityksestä matkailualan yrityksille ja jaamme energiatehokkuuteen liittyviä vinkkejä. Näytämme myös miten kestävää kehitystä edistetään sataman logistiikassa ja EnergyVaasa-klusterissa.

Kestävän Kehityksen viikon toteuttaa maaseutupolitiikan KERÄ-verkosto Oikeudenmukaisen siirtymän ja kestävien maaseutujen puolesta. Viikon ideana on luoda yhdessä yhdistysten, kuntien, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa tapahtumaviikko, jossa nostetaan esille kaikki hyvät esimerkit maaseudulla tehdystä kestävän kehityksen työstä.  Lue lisää viikosta ja katso tapahtumakalenteri.

Kulissien takana

Aina ei mene niin kuin Strömsössä heti ensimmäisellä otolla... Kulissien takana -videosta saat esimakua viikon aiheisiin.

Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama

VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts-Fransén kertoo esimerkkejä siitä, miten - yhteistyössä Vaasan sataman kanssa - mahdollistetaan eri toimijoiden päästöjen vähentämistä tänään ja tulevaisuudessa.

Energiatehokkuudesta kannattavuutta

Energiansäästö hyödyttää paitsi ympäristöä myös parantaa yritysten taloudellista kestävyyttä. Onko sinun yrityksesi jo aloittanut energiasäästötoimien suunnittelun ja toteutuksen? Poimi videolta yritysneuvoja Antti Alasaaren vinkit, joilla pääset alkuun!

Sustainable Ostrobothnia as a forerunner

VASEKin kestävän kehityksen ja kiertotalouden asiantuntija Hanna Malkamäki kertoo muutamia esimerkkiä siitä, miten yrityksesi voi hyödyntää kiertotaloutta liiketoiminnassaan.

Bothnian Coastal Route

Millä tavalla matkailualan yrittäjien tulisi huomioida kestävyys liiketoiminnassaan? Mitä hyötyä on sertifioinnista? Katso video, missä VASEKin matkailualan asiantuntija Peter Källberg kertoo kestävän kehityksen merkityksestä ja antaa sertifiointiin liittyviä vinkkejä matkailualan yrittäjille.

EnergyVaasa

On kehitettävä jatkuvasti uusia tehokkaita energiaratkaisuja ja -teknologioita, joilla voidaan vähentää päästöjä ja tehostaa resurssien vastuullista kulutusta. Katso video, missä EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo muutamia esimerkkiä seuraavan sukupolven energiateknologiaratkaisuista, joita kehitetään EnergyVaasa -klusterissa.