Uutiset

Yrityksen brändin rakentaminen ja markkinointi

Brändin rakentaminen on keskeinen osa yrityksen menestystä. Se ei ole pelkästään logon tai värimaailman suunnittelua, vaan kokonaisvaltainen prosessi, joka kattaa yrityksen vision, mission ja arvot.

1H6A3673

 

Lue myös artikkelimme

Brändin perusperiaatteet

Startian johtaja Tommi Virkama korostaa, että brändin perusperiaatteet ja arvot ovat kaiken lähtökohta:

– Brändin tulee heijastaa yrityksen ydinarvoja ja kulttuuria. Tämä luo pohjan kaikelle viestinnälle ja markkinoinnille. Pitää siis ensin selvittää minkälainen yritys pohjimmiltaan on tai haluaa olla, miltä se näyttää, miten puhuu ja toimii.

Viestintäpäällikkö Johanna Hietikko-Koljonen lisää:

– On tärkeää, että brändin arvot ovat aidosti yrityksen toiminnan ytimessä. Asiakkaat tunnistavat nopeasti, jos arvot eivät ole linjassa yrityksen toiminnan kanssa.

Miten yrityksen brändi oikein määritellään?

Brändin määrittely alkaa yrityksen vision, mission ja arvojen selkeyttämisellä. Vision tulisi kuvata, mihin yritys pyrkii pitkällä aikavälillä, kun taas missio kertoo, miten tämä visio saavutetaan. Arvot puolestaan ohjaavat yrityksen päivittäistä toimintaa.

– Visio ja missio antavat suunnan ja tarkoituksen yrityksen toiminnalle. Ne auttavat myös työntekijöitä ymmärtämään, miksi heidän työnsä on tärkeää, Virkama luettelee.

Brändin visuaalinen identiteetti ja tarina puolestaan ovat puolestaan niitä, mitkä usein jäävät asiakkaiden mieleen. Logo, värimaailma ja visuaalinen ilme ovat keskeisiä elementtejä, jotka auttavat erottumaan kilpailijoista. Brändin arvot ja viestit näkyvät kaikessa, mitä yritys tekee, niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

– Visuaalinen identiteetti on ensimmäinen asia, jonka asiakkaat huomaavat. Sen tulee olla yhtenäinen ja tunnistettava kaikissa kanavissa, erityisesti sosiaalisessa mediassa. Siihen liittyy logon ja värimaailman lisäksi kuvamaailma ja samalla siihen tiivistyy kaikki se, miltä yritys näyttää, miltä sen toiminta tuntuu ja minkälainen fiilis eli asiakaskokemus jää. Se on yhtä lailla käyntikortteja ja ikkunateippauksia kuin tyyliä, millä asiakasviestinnässä tervehditään ja minkälaiset ovat työntekijöiden työasut, Hietikko-Koljonen listaa.

1H6A3794
Tagit: