Uutiset

Vaasa Wind Exchange tarjoaa myös maanomistajille runsaasti tietoa tuulivoimasta

17.3.2011
-

Tuulivoimasta kiinnostuneet maaomistajat saavat mahdollisuuden saada aimo annoksen tietoa tuulivoimasta 22. maaliskuuta Vaasa Wind Exchange -tapahtumassa, joka kerää yhteen suuren joukon tuulivoiman kärkiosaajia.

Tuulivoimasta kiinnostuneet maaomistajat saavat mahdollisuuden saada aimo annoksen tietoa tuulivoimasta 22. maaliskuuta Vaasa Wind Exchange -tapahtumassa, joka kerää yhteen suuren joukon tuulivoiman kärkiosaajia.

- Tilaisuudessa maanomistajilla on mahdollisuus tavata suunnittelijoita sekä tutustua erityyppisiin liiketoimintamahdollisuuksiin ja tuulivoiman kompensaatiovaihtoehtoihin. Tilaisuudessa voi tavata edustajia paikan päällä ja keskustella asioista syvällisemmin, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvoja Raine Vasanoja.

Hän painottaa, ettei kyse ole vain siitä, että alan toimijoille annettaisiin mahdollisuus kehuskella osaamisellaan. - Paikalla ei ole ainoastaan elinkeinoelämä, vaan kävijöillä on myös mahdollisuus tavata eri viranomaisia, tutustua kaavoitukseen ja lupamenettelyyn sekä saada uusinta tietoa tuulivoimasta, hän sanoo.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tilaisuudessa tullaan esittelemään myös tietoja yleiskaavoituksesta, jota ympäristöministeriö on työstänyt. - Ympäristöministeriöllä on uusi ehdotus, jota on työstetty helmikuun alussa. Toivottavasti jotain on valmiina, jotta voimme kertoa siitä lisää tapahtumassa, toivoo Vasanoja.

Vasanoja painottaa, että VASEK on puolueeton osapuoli, joka ei edistä seudulla ainoastaan elinkeinoelämän intressejä. - Tapahtuman taustana on se, että olemme halunneet järjestää tapahtuman, joka kokoaa yhteen kaikki osapuolet. Kehittäjäosapuolena roolimme on olla mukana ja luoda edes mahdollisuus rakentavaan keskusteluun, jossa ei hyväksytä loanheittoa.

- Tuulivoiman eteenpäin meno alueellamme riippuu sekä elinkeinoelämästä, viranomaisista, maanomistajista ja suunnittelijoista, ja tässä tilaisuudessa saavat kaikki sanoa mielipiteensä, hän selvittää.

Tällä hetkellä ilmoittautuneita näytteilleasettajia on lähes viisikymmentä. Osallistujien joukossa ovat myös Österbottens Svenska Producentförbund (ÖSP), Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund (SLC) ja Metsänhoitoyhdistys Österbotten. - On hyvä että kaikki toimijat kokoontuvat, ja kaikki tuulivoimasta kiinnostuneet voivat tavata eri toimijoita. Etukäteenhän on vaikea sanoa mutta toivon, että tapahtumasta tulee onnistunut, sanoo ÖSP:n varapuheenjohtaja Tomas Långgård.

Tilaisuus on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä osoitteessa www.energyvaasa.fi. Järjestäjä uskoo, että Vaasa Wind Exchange houkuttelee useita satoja osallistujia. - Uskomme noin 300-400 osallistujan tulevan paikalle, sanoo Vasanoja.

(Lyhennetty Christoffer Thomasfolkin Landbygdens Folk -lehdessä julkaistusta artikkelista)