Uutiset

Vaasa Wind Exchange avattiin: "Täällä on koko tuulivoiman kenttä nähtävillä"

22.3.2011
-

Vaasa Wind Exchange avattiin tiistaina klo 12.00 innostavilla sanoilla tuulivoiman suurista mahdollisuuksista ja mielenkiintoisista tulevaisuuden näkymistä. Tapahtumavastaava Raine Vasanoja iloitsi avauspuheessaan ensimmäisen Vaasa Wind Exchangen menestyksekkäästä toteutumisesta:

- Tavoite oli koota yhteen 10-12 tuulivoima-alaan liittyvää organisaatiota, mutta kiinnostus oli paljon suurempaa. Paikalla on nyt 48 näytteilleasettajaa, joiden ansiosta täällä on koko tuulivoiman kenttä nähtävillä.

Myös Pohjanmaan maakuntajohtaja Olav Jern on tyytyväinen, että samaan tuulivoima-alaan liittyvät hyvin erilaisetkin toimijat ovat löytäneet paikkansa Vaasa Wind Exchangesta.

- Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tuulivoiman prosesseihin, eri partnereihin ja seudullisiin toimijoihin. Näemme miten tuulivoima vaikuttaa, mitä se merkitsee ja millaista teknologista osaamista se vaatii.

Jern korostaa, että nyt on aika hyödyntää kaikkea paikalla olevaa osaamista.

- Parempi olla proaktiivinen kuin huomata myöhemmin, että tuulivoima on rakennettu muualle ja investointiaalto on mennyt ohi. Tuulivoima voi merkittävästi luoda uusia työpaikkoja myös Pohjanmaalle, Jern huomauttaa.

Teksti: Anni Kiviniemi, Viestintätoimisto Winglet