Uutiset

Lentoyhteydet parantumassa – nopeat muutokset kuitenkin mahdollisia

1.4.2022
-

Yhteydet maailmalle ja maailmalta Vaasan lentoasemalle ovat olleet haastavia, mutta tilanne on parantumassa. Toukokuun toisesta päivästä lähtien Vaasan lentoasemalta pääsee Helsingin kautta Eurooppaan ja Skandinaviaan vaikka samana päivänä, sillä Finnairin yöpyvä kone saadaan takaisin.

VaasanLentoasema19 KatjaLosonen 2014Yhteydet maailmalle ja maailmalta Vaasan lentoasemalle ovat olleet haastavia, mutta tilanne on parantumassa. Toukokuun toisesta päivästä lähtien Vaasan lentoasemalta pääsee Helsingin kautta Eurooppaan ja Skandinaviaan vaikka samana päivänä, sillä Finnairin yöpyvä kone saadaan takaisin.

Finnairin yhteydet 2.5. alkaen:

  • Vaasa – Helsinki klo 5.50–6.50
  • Vaasa – Helsinki klo 14.35–15.35
  • Vaasa – Helsinki klo 17.40–18.40
  • Helsinki – Vaasa klo 00.05–01.05
  • Helsinki – Vaasa klo 13.10–14.10
  • Helsinki – Vaasa klo 16.20–17.20

– Eli Helsinki–Vaasa -yhteys alkaa nyt näyttää hyvältä. Yksi aamun lentoyhteys vielä puuttuu aikatauluista, mutta siitä keskustellaan, kertoo VASEKin matkailualan projektipäällikkö Peter Källberg, joka käy viikoittain keskusteluja lentoyhtiöiden kanssa.

– Tukholman yhteyksistä keskustelemme SASin kanssa, ja näyttäisi siltä, että se saadaan elokuun lopulla takaisin. Seuraamme tilannetta jatkuvasti, ja valitettavasti on myös tiedostettava, että tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Lentoyhtiöt tekevät päätöksensä koneiden täyttöasteiden mukaan, eli jos jollekin vuorolle ei ole kysyntää, se otetaan pois. Kaikki lentoyhtiöt reagoivat samalla tavalla, Källberg muistuttaa.

Vaasan lentoasemalta on talven aikana lennetty myös charter-lentoja Kanarialle ja nyt keväällä tulee lentoja Turkin Antalyaan ja Kreetalle.

 

Tagit: