Nyheter

Flygförbindelserna förbättras – snabba ändringar ändå möjliga

1.4.2022
-

Förbindelserna till världen och från världen till Vasa flygplats har varit en utmaning, men situationen håller på att förbättras. Från och med den andra maj kan man flyga från Vasa flygplats via Helsingfors till Europa och Skandinavien även samma dag, eftersom Finnair lägger in ett övernattande plan.

VaasanLentoasema19 KatjaLosonen 2014Förbindelserna till världen och från världen till Vasa flygplats har varit en utmaning, men situationen håller på att förbättras. Från och med den andra maj kan man flyga från Vasa flygplats via Helsingfors till Europa och Skandinavien även samma dag, eftersom Finnair lägger in ett övernattande plan.

Finnairs förbindelser från och med 2.5:

  • Vasa – Helsingfors kl. 5.50–6.50

  • Vasa – Helsingfors kl. 14.35–15.35

  • Vasa – Helsingfors kl. 17.40–18.40

  • Helsingfors – Vasa kl. 00.05–01.05

  • Helsingfors – Vasa kl. 13.10–14.10

  • Helsingfors – Vasa kl. 16.20–17.20

– Man kan säga att förbindelsen mellan Helsingfors–Vasa nu börjar se bra ut. Ett morgonflyg saknas fortfarande i tidtabellerna, men det diskuteras, säger Peter Källberg, turismbranschens projektchef på VASEK, som har dialog med flygbolagen varje vecka.

– Stockholmsförbindelsen diskuterar vi med SAS, och det verkar som om vi skulle få den tillbaka i slutet av augusti. Vi övervakar situationen hela tiden, och tyvärr är det också nödvändigt att vara medveten om att situationerna kan förändras snabbt. Flygbolagen fattar sina beslut enligt flygens kabinfaktor, vilket innebär att om det inte finns efterfrågan på någon tur, kommer den att tas bort. Alla flygbolag reagerar på samma sätt, påminner Källberg.

Under vintern har charterflyg också flugit från Vasa flygplats till Kanarieöarna och nu under våren kommer flygen till Antalya i Turkiet och till Kreta.

 

Taggar: