Uutiset

Koulutustarpeiden kartoitus tavoittanut tänä vuonna yli 200 yritystä

3.7.2014
-

Koulutushankkeen puitteissa on alkuvuoden aikana toteutettu yli 320 yrityskäyntiä tai muuta kontaktointia 223 eri yrityksessä. Tapaamisissa on selvitetty yritysten koulutustarpeita ja organisoitu muiden tahojen järjestämää koulutusta näihin esille nousseisiin tarpeisiin.

Tiedote 3.7.2014

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian avulla perustettiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla (1.1.-30.6.2014) 96 uutta yritystä Vaasan seudulle. Luku on 18,5 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona (2013: 81). Startiassa käsiteltiin samalla ajanjaksolla yhteensä 219 uutta liikeideaa.

Nämä uusyrityskeskuksen tuella perustetut yritykset toivat toiminta-alueen kuntiin yhteensä 122 uutta työpaikkaa. Perustettavat yritykset ovat noin 70-prosenttisesti palvelualan yrityksiä.

– Asiakasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti joka vuosi, eli alueella ei ole pulaa yritysideoista. Perustettujen yritysten määrä on myös kasvanut tasaisesti. Mikäli sama tahti jatkuu, luvassa on ennätysvuosi Startian avulla perustettujen yritysten määrässä, Startian johtaja Tommi Virkama iloitsee.

Vuoden 2014 ensimmäisen puoliskon aikana VASEKin yritysneuvojat antoivat jo jonkin aikaa toiminnassa olleille yrityksille yritysneuvontaa tai pitivät elinkeinokehittämiseen liittyviä tapaamisia yli 1 500 tunnin edestä. Tapaamisia ja yhteydenottoja eri tavoin oli näiden 668 eri yrityksen kanssa yhteensä 1 248 kappaletta.

Koulutustarpeita kartoitettu laajasti

Maaliskuussa ma. yritysneuvojana aloittanut Olav Nylund on kevään aikana vieraillut useassa yrityksessä keskustelemassa erityisesti yritysten koulutustarpeista.

– Monesti yrittäjän ensimmäinen vastaus on, että yrityksessä on koulutusasiat kunnossa, mutta kun vähän enemmän haastattelee, tulee nopeasti esiin moniakin tarpeita, johon voimme koulutushankkeen puitteissa löytää ratkaisuja. Kyseessä voi olla esimerkiksi tarve kouluttaa uusia työntekijöitä yritykseen tai työntekijän työtehtävät ovat muuttuneet. Myös yritykseen hankitut uudet laitteet voivat vaatia työntekijöiden kouluttamista tai yrittäjä itse voi laajentaa omaa osaamistaan, Nylund luettelee.

Koulutushankkeen puitteissa on alkuvuoden aikana toteutettu yli 320 yrityskäyntiä tai muuta kontaktointia 223 eri yrityksessä. Tapaamisissa on selvitetty yritysten koulutustarpeita ja organisoitu muiden tahojen järjestämää koulutusta näihin esille nousseisiin tarpeisiin.

– Usein yrittäjän kanssa jutellessa tulee puhe myös muista yritykseen liittyvistä asioista, esimerkiksi sukupolven- tai omistajanvaihdos on edessä yllättävän monessa yrityksessä. Silloin lähetän omistajanvaihdosneuvontaan erikoistuneen yritysneuvojan paikalle, Nylund kertoo.

Lisätietoja

[contact_member,name=Tommi Virkama,id=14,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]