Uutiset

Miksi minä tarvitsisin yrityskummin?

17.9.2013
-

Et välttämättä minkään takia. Ehkä sinulla on jo varma olo yrityksesi suhteen tai ehkä koet jo osaavasi kaiken niin hyvin, että voisit itse olla kummina toiselle yrittäjälle.

Et välttämättä minkään takia. Ehkä sinulla on jo varma olo yrityksesi suhteen tai ehkä koet jo osaavasi kaiken niin hyvin, että voisit itse olla kummina toiselle yrittäjälle.

Kaikki me tarvitsemme kuitenkin pallotteluseinää ajatuksillemme. Seinänä saisi mieluiten olla puolueeton ihminen, jolla on aikaa perehtyä juuri sinun asioihisi. Perheenjäsenet ja ystävät ovat toki tärkeitä keskustelukumppaneita, mutta he harvoin ovat objektiivisia.

Pallotteluseinän täytyisi myös tietää riittävän paljon yrittämisestä voidakseen tukea sinua päätöksissäsi. Hänen täytyisi osata kuunnella ja olla luotettava, sillä keskinäiset keskustelunne eivät kuulu muille. Hänen täytyisi osata esittää omia mielipiteitään asiantuntemuksensa perusteella, joskus jämäkästikin, ja tuoda sinulle uusia tekemisen malleja ja ratkaisuja. Hän ei kuitenkaan saisi olla päällepäsmäri, vaan hänen täytyisi muistaa, että yrittäjä päättää aina itse asioistaan.

Tällä ihmisellä olisi myös hyvä olla laaja ja aktiivinen kontaktien verkosto ja aito auttamisen halu. Ja sanomattakin on selvää, että pallotteluseinä ei koskaan saa paljastaa yrityksesi asioita muille eikä vaatia palkkaa mentoroinnista.

Ehkä voisit ottaa kummin siksi, että joskus tulee mieleen ajatuksia tulevaisuuden suhteen tai mietityttää, oletko tekemässä oikeaa päätöstä. Tai vaikka kaikki meneekin ihan hyvin, ja tahdot vain vahvistaa omia ajatuksiasi. Kummin käyttäminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään.

Yrityskummi on olemassa juuri sinua varten. Monipuolisesta kummijoukosta löytyy juuri sinun toivomustesi perusteella valittu luotettava keskustelukumppani, onnistumisesi tukena. Eikö siis kannattaisi koettaa?

 

Yrityskummihanke jatkuu tämän vuoden loppuun asti, ja sen jälkeen toiminta jatkuu osana Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien palvelua. Tule mukaan kummitoimintaan!
Kuvassa Pohjanmaan Yrityskummien johtoryhmä: aluekummi ja Suomen Yrityskummit ry:n hallituksen jäsen Tapani Vieri, Maija Aarnio, Marjatta Björknäs, Markku Kumpeli, Tuula Töyli ja Erik Sjöberg. Kuvasta puuttuu Jukka Nieminen.

 

Teksti ja kuva: Maija Aarnio, yrityskummikoordinaattori, Rannikko-Pohjanmaan yrittäjät