Nyheter

Yrittäjien verkostoitumistapahtumassa Vähässäkyrössä etsitään uutta näkökulmaa

13.5.2015
-

Rastor, Kolster, Certum, Tekes, Yhyres, VASEK, Rannikko-Pohjanmaan yrittäjät ja ELY-keskus. Vähänkyrön alueen yrittäjät saavat tavata nämä ja monet muut asiantuntijat Vähänkyrön yrittäjien Match-tapahtumassa 23.5. Ohjelmassa on myös paneelikeskustelu ja verkostoitumista.

Rastor, Kolster, Certum, Tekes, Yhyres, VASEK, Rannikko-Pohjanmaan yrittäjät ja ELY-keskus. Vähänkyrön alueen yrittäjät saavat tavata nämä ja monet muut asiantuntijat Vähänkyrön yrittäjien Match-tapahtumassa 23.5. Ohjelmassa on myös paneelikeskustelu ja verkostoitumista. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 20.5. saakka.

– Paneelissa saamme kuulla muun muassa yrittäjä Miko Heinilän, kehitysjohtaja Susanna Slotte-Kockin, Vähänkyrön yrittäjien puheenjohtaja Kari Rinnan, ammattikorkeakoulun rehtori Tauno Kekäleen ja TEKESin Mika Niskasen mietteitä yrittäjyydestä, oman mukavuusalueen ulkopuolelle astumisesta ja uusien innovaatioiden kehittämisestä, kertoo Vähänkyrön aluelautakunnan johtaja Liisa Räty.

– Toivomme, että yrittäjät käyttävät nyt tilaisuuden hyväkseen ja täydentävät omia verkostojaan. Ikinä ei ole pahitteeksi jutella tovia täysin eri alan yrittäjän kanssa ja luoda uusia kumppanuuksia. Monet yrittäjyyteen liittyvät asiat ovat yhteisiä kaikille, mutta eri alojen yrittäjiltä voi myös saada täysin uutta näkökulmaa omaan työhönsä tai ideoita, jotka sopivat suoraan tai hieman soveltamalla myös oman yrityksen hyödynnettäväksi, VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari muistuttaa.

Yrityspalvelusetelillä tukea esimerkiksi markkinointiin

Toukokuun Match-tilaisuus on Vähänkyrön maaseutuohjelman viimeisimpiä tilaisuuksia ennen kesää, mutta syksyllä ohjelmassa on esimerkiksi maaseutuyrittäjille tutustumismatka, erilaisia yritysinfoja muun muassa keksintö- ja patenttiasioista sekä myös työhyvinvointipäivä.

– Vähänkyrön maaseutuohjelma päättyy vuoden loppuun, mutta vielä ehdimme tehdä kesälomien jälkeen yhtä sun toista Vähänkyrön alueen yrittäjien hyväksi. Nyt onkin hyvä aika miettiä mitä kaikkea yrittäjä voisi tarjolla olevan yrityspalvelusetelin avulla toteuttaa, Alasaari kehottaa.
Vähänkyrön yrittäjille tarkoitettu yrityspalveluseteli myönnetään yritystoiminnan kehittämiseen, erilaisiin markkinointikustannuksiin tai asiantuntijapalveluiden hankkimiseen. Palvelusetelillä voi saada 50 % tukea toteutetun kehittämistoimenpiteen kustannuksiin, kuitenkin enintään 2 000 euroa. Tuki maksetaan jälkikäteen kuitteja vastaan. Tukea on kuitenkin muistettava hakea ennen kuin ryhdytään mihinkään toimenpiteisiin.

– Yrityspalveluseteleitä on myönnetty esimerkiksi markkinaselvitysmatkan tekemiseen, kyltityksiin ja ikkunateippauksiin, tiedottamiseen tai nettisivujen laatimiseen. Yleensä sellaiseen kehittämiseen, mitä yritys ei ole ennen tai tavallisesti tehnyt, hakemukset käsittelevä Räty kertoo.

– Jos nyt ryhtyy toimeen, ehtii vielä hyvin, sillä yrityspalvelusetelillä toteutettavat toimenpiteet pitää olla tehtynä ja maksatushakemukset palautettuna vielä tämän vuoden puolella. Kaikenlaiseen kehittämiseen kannattaa hakea tukea, eikä kehittämisen tarvitse välttämättä tähdätä suureen kasvuun vaan ainoastaan toimintaedellytysten parantamiseen, hän jatkaa.

Lue lisää Match-tapahtumasta ja ilmoittaudu 20.5. mennessä

[contact_member,name=Antti Alasaari,id=10,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]

Lue lisää: VASEK tarjoaa tehostettua yritysneuvontaa Vähänkyrön alueen yrittäjille