Nyheter

Vasaregionen starkt med i PopUp Österbotten

18.5.2015
-

Västkustens bästa bitar presenteras i Helsingfors 11–13.6.2015. PopUp Österbotten-storevenemangets hjärta bultar på Senatstorget, där besökarna får bekanta sig med bland annat österbottnisk mat, kultur, formgivning och regionens besöksmål.

PopUp1

Västkustens bästa bitar presenteras i Helsingfors 11–13.6.2015. PopUp Österbotten-storevenemangets hjärta bultar på Senatstorget, där besökarna får bekanta sig med bland annat österbottnisk mat, kultur, formgivning och regionens besöksmål. Vasaregionen kommer att synas på torget men presenteras också på olika sidoevenemang. Evenemanget är en av årets största marknadsföringssatsningar, och Vasaregionen har hittat ett naturligt sätt att synas som en del av ett livskraftigt landskap.

Vi ses på torget!

VASEK, Merinova, EnergyVaasa, Vasa stad, Vasaregionens arenor, Norrvalla, Vasaregionens Idrottsakademi, Technobothnia och Vasa universitet kommer att erövra ett eget hörn på Senatsroget. Aktörerna bildar en fin helhet med fyra montrar där man förutom information och upplevelser också erbjuder Sweet Vaasas kaffe och bakverk. Vasaregionens turism är också synliga på torget.

Historiskt mediesamarbete

Då beslutet om landskapsfesten på Senatstorget fattades, beslöt Vasabladet och Pohjalainen i samarbete med VASEK att utreda hur man på ett naturligt och effektivt sätt kunde delta i den gemensamma ansträngningen. Tidningshusen fattade ett beslut om en gemensam tidning, och nu kan Österbottens och Vasaregionens budskap nå lika många människor som man har räknat att kommer att besöka torget. Tidningen delas ut till 100 000 hushåll i Helsingfors och till över 60 000 hushåll i Österbotten. VASEK och Vasa stad presenterar i tidningen bland annat regionens lediga arbetsplatser, energiindustri, turism och högskolor.

PopUp2
Arbete i nätverket

PopUp Österbotten ger ett bra underlag för möten med olika intressegrupper. EnergyVaasa tar vara på tillfället och har tillsammans med Cleantech Finland bjudit med energibranschens företag och aktörer på ett networking evenemang som heter Cleantech Thursday. I samband med PopUp-evenemanget arrangeras även ett infotillfälle om tillväxtprogrammet Fast Track Energy som är riktat till företag inom energibranschen. Fredagen startar med morgonkaffe för inbjudna gäster i ett café nära Senatstorget. VASEK, Pohjalainen och Österbottens handelskammare står bakom arrangemangen och i programmet finns bland annat en paneldiskussion med temat Österbotten – motor för tillväxt. I panelen sitter Pohjalainens nuvarande chefredaktör Toni Viljanmaa tillsammans med fyra av sina företrädare.

popupkarttaoikea

 [contact_member,name=Suvi Markko,id=9,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]

Läs mera om evenemanget: www.pohjanmaa.fi