Nyheter

Tommi Virkama lär sig Startias seder

6.8.2010
-

Tommi Virkama som valdes till direktör för Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia har börjat sitt nya arbete i början av augusti. Efter den första arbetsveckan är Virkama nöjd med sitt beslut. - Det nya arbetet känns bra. Fast jag har utmaningar framför mig och mycket att lära, är det väldigt trevligt att...

Tommi Virkama som valdes till direktör för Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia har börjat sitt nya arbete i början av augusti. Efter den första arbetsveckan är Virkama nöjd med sitt beslut. - Det nya arbetet känns bra. Fast jag har utmaningar framför mig och mycket att lära, är det väldigt trevligt att alla har tagit emot mig så varmt, säger han nöjt. - Raimo Mansikkamäki och alla andra på VASEK har tagit hand om att nykomlingen lär sig husets vanor.

Tillsammans med Mansikkamäki har Virkama under den första arbetsveckan tagit emot kunder och han är positivt överraskad över mängden kunder som besöker Startias nyföretagsrådgivning och VASEKs företagsrådgivare. - Kunderna är i väldigt olika skeden av sina företagarkarriärer. En del  är endast i idéstadiet, medan andra redan kommit längre med sina affärsverksamheter. Ändå får var och en den hjälp de behöver, snabbt och förstklassigt, anser Virkama.

Enligt Virkama är Startias viktigaste uppgifter att testa nyföretagarens affärsverksamhetsidé, berätta vilka steg man måste ta för att få idéen förverkligad, handleda med behövliga tillstånd, dokument och avtal samt tipsa om viktiga kontakter. - Det lönar sig absolut att låta affärsidén mogna fram, försäkrar Virkama.

Med sina tidigare arbetserfarenheter i bagaget hoppas Virkama kunna komma med nya erfarenheter, syner och praxis till Startia. Han har färdiga nätverk i Vasaregionens näringsliv och han berättar att han trivs som teamspelare. - Jag lyssnar på vad andra har att ge mig och sedan i min tur delar jag med mig åt andra vad jag kan. - I Startias verksamhet är det fråga om organisering och kontinuerlig utveckling, arbetet som görs tillsammans med näringslivet. Det arbetet fortsätter, försäkrar Virkama. 

- Jag hoppas att alla som planerar att starta ett företag eller har en affärsidé kontaktar oss. Startias tjänster är kostnadsfria, men de råd vi ger här kan vara guld värda. Startia och VASEK erbjuder blivande och nuvarande företagare erfarenhet och olika syner på saker, kort sagt täckande service i företagets alla skeden, säger Virkama.

 Tommi Virkama
 tfn 0400 919 361
 tommi.virkama@vasek.fi