Uutiset

Tommi Virkama opettelee Startian tavoille

6.8.2010
-

VASEKin yhteydessä toimivan Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtajaksi valittu Tommi Virkama aloitti Startiassa elokuun alussa. Ensimmäisen työviikon jälkeen Virkama on tyytyväinen ratkaisuunsa. - Uusi tehtävä tuntuu hyvältä. Vaikka edessä on haasteita ja paljon opittavaa, on todella mukava, että minut on VASEKilla otettu niin lämpimästi vastaan, hän toteaa tyytyväisenä.

VASEKin yhteydessä toimivan Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtajaksi valittu Tommi Virkama aloitti Startiassa elokuun alussa. Ensimmäisen työviikon jälkeen Virkama on tyytyväinen ratkaisuunsa. - Uusi tehtävä tuntuu hyvältä. Vaikka edessä on haasteita ja paljon opittavaa, on todella mukava, että minut on VASEKilla otettu niin lämpimästi vastaan, hän toteaa tyytyväisenä. - Eläkkeelle jäävä Raimo Mansikkamäki ja kaikki muut VASEKilla ovat huolehtineet, että uusi tulokas oppii talon tavoille.

Virkama on ensimmäisen viikon aikana ottanut yhdessä Mansikkamäen kanssa asiakkaita vastaan ja on ollut positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon asiakkaita Startian uusyritysneuvonnassa ja VASEKin yritysneuvojien kanssa asioi. - Asiakkaat ovat hyvin erilaisissa vaiheissa yrittäjäuraansa. Osa vasta kypsyttelee ideaansa ja osa on jo hyvässä vauhdissa yritystoimintansa kanssa, silti jokainen saa tarvitsemaansa apua, nopeasti ja laadukkaasti, Virkama pohtii.

Virkaman mielestä Startian tärkeimmät tehtävät ovat testata aloittavan yrittäjän liiketoimintaideaa, neuvoa mitkä ovat seuraavat askeleet idean toteuttamiseksi, opastaa hoitamaan tarvittavat luvat, asiakirjat ja sopimukset kuntoon, neuvoa tärkeiden kontaktien luokse. - Liikeidean kypsyttelyvaihe kannattaa ehdottomasti, vakuuttaa Virkama.

Virkama toivoo tuovansa aikaisemmista työpaikoistaan mukanaan Startiaan uudenlaista kokemusta, näkemystä ja  käytäntöjä. Hänellä ovat valmiina verkostot Vaasanseudun elinkeinoelämään ja kertoo viihtyvänsä tiimipelaajana.
- Kuuntelen mitä muilla on annettavana minulle ja jaan vuorostani muille mitä osaan. - Startian toiminta on organisointia ja jatkuvaa kehittämistä, työtä jota tehdään yhdessä elinkeinoelämän kanssa. Se työ jatkuu edelleen, Virkama vakuuttaa.

- Toivon, että kaikki yrittämistä edes hiemankin harkitsevat ottavat rohkeasti yhteyttä. Startian palvelut eivät maksa mitään, mutta neuvot voivat osoittautua kullan arvoisiksi. Startia ja VASEK tarjoavat yrittäjien käyttöön vankan kokemuksensa sekä erilaisia näkökulmia, lyhyesti sanottuna kattavaa palvelua yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa, Virkama päättää.

 Tommi Virkama
 puh. 0400 919 361
 tommi.virkama@vasek.fi