Nyheter

Till serviceproducenter - Personlig budget som en del av servicen för äldre i Österbotten 2018

19.4.2018
-

Social- och hälsovårdsektorerna i Närpes, Jakobstad och Vasa gör ett försök med användning av personlig budget för förverkligandet av servicen för äldre personer i Österbotten.

vaasa ruukinkartano katja losonenSocial- och hälsovårdsektorerna i Närpes, Jakobstad och Vasa gör ett försök med användning av personlig budget för förverkligandet av servicen för äldre personer i Österbotten. Målgrupperna för försöket i Österbotten är närståendevårdare till personer över 65 år samt äldre, hemmaboende personer som behöver många olika serviceformer samtidigt.

Syftet med försöket är att skapa en verksamhetsmodell för användning av personlig budget i det kommande landskapet Österbotten. Det här försöket ger äldre personer möjlighet till delaktighet i sitt eget liv samt att påverka vilken service man använder. För serviceproducenter möjliggör försöket utveckling av ett flexibelt serviceutbud och att producera service utgående från klientens behov.

Till försöket med personlig budget behövs 40 personer, som enligt social- och hälsovårdslagstiftningen har rätt till olika tjänster som främjar välmående, hälsa och stödjande av funktionsförmågan.

Serviceproducent eller du som planerar bli serviceproducent anmäl ditt intresse att medverka i försöket senast 30.4.2018!

Läs mera och anmäl ditt intresse