Nyheter

SAS reagerar snabbt på Vasaregionens behov

9.1.2014
-

Flygbolaget SAS Finland flyger från Vasa till Stockholm fyra gånger om dagen. Från och med 3.2.2014 lägger bolaget in större ATR72-plan på rutten. De splitternya planen kommer att flyga tre av de fyra skiften och ger där med 60 fler platser per dag.

Flygbolaget SAS Finland flyger från Vasa till Stockholm fyra gånger om dagen. Från och med 3.2.2014 lägger bolaget in större ATR72-plan på rutten. De splitternya planen kommer att flyga tre av de fyra skiften och ger där med 60 fler platser per dag. SAS Finlands försäljningschef Niko Ek berättar att flygbolaget ville satsa på Vasa:

– Vasaregionens energiteknologiföretag är internationella. De har meddelat oss att antalet platser varit för få. Senaste oktober var den här ruttens passagerarantal det högsta på två år. Nu ökar antalet platser med 30 %, och i jämförelse med februari förra året är tillväxten över 70 %. Emellanåt flyger till och med hälften av våra vasapassagerare vidare från Stockholm till andra destinationer, vilket är ett klart levnadsvillkor för den nuvarande flygfrekvensen. Vi kunde inte flyga fyra flyg om dagen om antalet anslutningsflyg vore färre, menar Ek.

VASEKs logistikexpert Riitta Björkenheim är glad över att SAS reagerar snabbt på regionens behov.

– Det har varit ont om platser, så de nya sittplatserna är väldigt välkomna. Nu när utbudet ökar hoppas vi också att de olika prisklasserna ökar. Företagen har tidigare meddelat att prisen varit för höga på grund av obalansen mellan utbud och efterfrågan. Förstås hoppas vi också på bra erbjudanden på denna rutt, ler Björkenheim och fortsätter:

– Efter den krissituation som rådde i juni är det fint att SAS lyssnar på regionens önskemål och ökar antalet platser mitt i säsongen!

Ek vill inte spekulera kring återuppväckandet av den tidigare Vasa–Köpenhamn rutten.

– Man ska aldrig säga aldrig, men för tillfället vill vi se hur regionen tar emot den erbjudna tilläggskapaciteten till Stockholm. Om efterfrågan fortsätter att växa är vi beredda att reagera snabbt och igen öka antalet platser till Stockholm. Rutten till Köpenhamn är mer krävande ekonomiskt. SAS kan inte – och inga andra flygbolag för den delen heller – flyga olönsamma rutter. Det finns inga så värdefulla rutter att de kunde flygas med förlust.

Tuomas Kankaala, Niko Ek och Riitta Björkenheim är nöjda med nya platser på Vasa-Stockholm -rutten

SAS Finlands Key Account Manager Tuomas Kankaala fungerar som ansikte för SAS försäljning i Österbottens landskap. Under det senaste halvåret har han åkt runt till företag i Vasa, Karleby och Uleåborg, och han förstår regionens utmaningar och möjligheter:

– Vi skaffar nya kunder och vi har lyckats göra tiotals nya företagsavtal.

SAS Finland
  • Fyra dagliga flyg från Vasa till Stockholm
  • Från och med 3.2.2014 flygs tre av de dagliga flygen med splitternya 70-platsers ATR72-plan
  • Flygen flygs av det danska bolaget Jettime, flygplanen har SAS färger
  • Från Stockholm går flera anslutningsflyg till Skandinavien, Europa och Nordamerika

 

    Närmare uppgifter

    SAS Finland, Director B2B Sales
    Niko Ek
    +358 40 140 9333

    VASEK, logistikexpert
    Riitta Björkenheim
    +358 44 512 6612