Uutiset

SAS reagoi nopeasti Vaasan seudun tarpeisiin

9.1.2014
-

Lentoyhtiö SAS Finland lentää neljästi päivässä Vaasasta Tukholmaan ja vaihtaa 3.2. lähtien reitille aikaisempaa isomman ATR72-koneen. Suoraan tehtaalta tulevat upouudet koneet lentävät kolme vuoroa ja tuovat 60 päivittäistä lisäpaikkaa. SAS Finlandin myyntijohtaja Niko Ek kertoo, että lentoyhtiö halusi satsata Vaasaan:

Lentoyhtiö SAS Finland lentää neljästi päivässä Vaasasta Tukholmaan ja vaihtaa 3.2. lähtien reitille aikaisempaa isomman ATR72-koneen. Suoraan tehtaalta tulevat upouudet koneet lentävät kolme vuoroa ja tuovat 60 päivittäistä lisäpaikkaa. SAS Finlandin myyntijohtaja Niko Ek kertoo, että lentoyhtiö halusi satsata Vaasaan:

– Vaasan seudun energiateknologiayritykset ovat kansainvälisiä, ja heiltä olemme saaneet viestiä, että paikkoja on ollut liian vähän. Viime lokakuussa tällä reitillä oli paras matkustajamäärä kahteen vuoteen. Nyt paikkamäärä lisääntyy yli 30 %, ja kasvua on viime vuoden helmikuuhun verrattuna yli 70 %. Välillä jopa puolet Vaasasta Tukholmaan lentävistä ottaa myös jatkolennon, mikä on selkeästi reitin nykyisen frekvenssin elinehto. Neljää päivittäistä vuoroa ei pystyttäisi lentämään, jos jatkolentojen määrä olisi pienempi, Ek kertoo.

VASEKin logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim on iloinen, että SAS reagoi nopeasti seudulta tulleeseen viestiin:

– Paikoista on ollut pulaa, joten lisäpaikat olivat erittäin tervetulleita. Nyt kun tarjontaa on enemmän, toivomme, että eri hintaluokat lisääntyvät. Yrityksistä tuli aiemmin viestiä, että lennot olivat turhan hintavia juuri kysynnän ja tarjonnan epäsuhdan vuoksi. Tietysti toivomme vielä hyviä tarjouslentoja tälle reitille, Björkenheim hymyilee ja jatkaa:

– Kesäkuun kriisi-vaiheen jälkeen on mahtavaa, että SAS kuuntelee seudulta tulevia toiveita ja lisää paikkoja kesken aikataulukauden!

Aiemmin SASin lentämän Kööpenhamina-yhteyden palauttamiseen Ek ei halua tässä vaiheessa ottaa kantaa:
– Ei pidä sanoa ei koskaan, mutta tällä hetkellä katsomme miten tämä alue ottaa Tukholman lisäkapasiteetin vastaan, ja jos kysyntä edelleen kasvaa, olemme valmiita reagoimaan nopeastikin ja lisäämään paikkoja Tukholma-reitille. Kööpenhamina-yhteys olisi taloudellisesti raskaampi eikä SAS – eikä mikään muukaan yhtiö – pysty lentämään tappiollisia reittejä. Niin arvokkaita reittejä ei olekaan, että niitä pystyttäisiin lentämään tappiollisesti.

Tuomas Kankaala, Niko Ek ja Riitta Björkenheim ovat tyytyväisiä Vaasa-Tukholma -reitille saaduista lisäpaikoista.

SAS Finlandin avainasiakkuuspäällikkö Tuomas Kankaala toimii Pohjanmaan maakuntien alueella SASin myynnin kasvoina ja ymmärtää alueen haasteet ja mahdollisuudet. Hän on viimeisen puolen vuoden aikana kiertänyt Vaasan, Kokkolan ja Oulun alueen yrityksiä:
– Hankimme uusia asiakkaita ja olemme solmineet kymmeniä uusia yrityssopimuksia.

SAS Finland
  • 4 päivittäistä lentoa Vaasasta Tukholmaan
  • Päivittäisistä lennoista 3 lennetään 3.2. lähtien täysin uudella 70-paikkaisella ATR72 -koneella
  • Lennot operoi tanskalaisyhtiö Jettime, koneet SASin väreissä
  • Tukholmasta useita jatkoyhteyksiä Skandinaviaan, Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Lisätietoja

SAS Finland, Director B2B Sales
Niko Ek
+358 40 140 9333

VASEK, logistiikka-asiantuntija
Riitta Björkenheim
+358 44 512 6612