Nyheter

Resebrunchen uppmuntrar företag att bjuda gäster till Vasaregionen

28.11.2012
-

Resebrunchen samlade representanter från olika företag kring en stadigare frukost, för att berätta om Vasaregionens mångfaldiga rese- och konferenstjänster. Tillställningen ordnades av VASEK.

Resebrunchen samlade representanter från olika företag kring en stadigare frukost, för att berätta om Vasaregionens mångfaldiga rese- och konferenstjänster. Tillställningen ordnades av VASEK.

- Jag deltar i brunchen för första gången. Det är trevligt att någon ordnar sådana här evenemang. Det är också roligt att få träffa representanter från olika företag, säger Kirsi Näsinkoski från KWH Pipe.

Brunchens budskap är tydligt. Företag kan tryggt bjuda gäster till Vasaregionen. Här finns rikligt med högklassiga mötes- och konferensutrymmen för grupper som består av 500 personer eller under, prisnivån i regionen är låg i jämförelse med exempelvis huvudstadsregionen, och all service är nära till hands.

- Med tanke på att Vasa är en stad med 60 000 invånare har vi bra hotellkapacitet, menar Kongress Vasas evenemangsekreterare Laila Schauman.

Vasa stads turistbyrå erbjuder också sina tjänster för företagsgäster. Turistbyrån har reseguider som kan flera olika språk, och rundturer exempelvis till Strömsö går att boka.

Irmeli Pohjola från ABB och Jonna Hedman från Vasa tull njöt av brunchserveringen.

Vasa flygplats används aktivt

Vasa flygplats och flygtrafiken har satsats på, eftersom vasabor flyger mer än finländarna i genomsnitt. Flygplatsens bagageterminal förnyas som bäst, och snart står säkerhetskontrollen i tur. Flygplatschef Mikko Komi ser att satsningarna gagnar både resenärer och företag.

- Bagagerullbandet i ankomsthallen stannade då det var fullt. Det nya rullbandet är längre och rullar hela tiden. Även utrymmet där resenärer väntar på väskorna blir 120m2 större.

Finlands distriktchef för airBaltic, Jyrijaakko Ritamies betonar Riga–Vasa flygförbindelsens möjligheter.

- Om man vill flyga från Vasa till Europa, går det utmärkt att resa via Riga istället för Helsingfors. Från Riga har vi förbindelser till hela Europa.

Ritamies berättar ännu att airBaltic har förbättrat sina tidtabeller för att de bättre ska passa businessresenärer, och bolaget flyger från Vasa via Riga till många europeiska städer under förmiddagen.

Jyrijaakko Ritamies presenterade airBaltics flygförbindelser.