Uutiset

Matkailubrunssi kannustaa yrityksiä tuomaan vieraita Vaasanseudulle

28.11.2012
-

Matkailubrunssi toi yritysten edustajia tukevamman aamupalan ääreen 27.11.2012 kuulemaan Vaasan seudun kattavista matkailun ja liikematkustuksen palveluista. Tilaisuuden järjestäjänä toimi VASEK.

Matkailubrunssi toi yritysten edustajia tukevamman aamupalan ääreen 27.11.2012 kuulemaan Vaasan seudun kattavista matkailun ja liikematkustuksen palveluista. Tilaisuuden järjestäjänä toimi VASEK.

- Osallistun brunssille ensimmäistä kertaa. On kiva kun joku viitsii järjestää tällaisia tapahtumia. Mukava päästä myös tapaamaan muiden yritysten edustajia, tuumii Kirsi Näsinkoski KWH Pipelta.

Brunssin sanoma on selvä. Yritykset voivat luottavaisin mielin tuoda vieraita Vaasan seudulle. Tasokkaita kokous- ja kongressitiloja löytyy alle 500 hengen tilaisuuksille yllin kyllin, hintataso on alhainen verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiseutuun, ja kaikki palvelut ovat lähellä.

- Noin 60 000 asukkaan kaupungiksi Vaasassa on myös hyvä hotellikapasiteetti, toteaa Kongressi Vaasan tapahtumasihteeri Laila Schauman.

Vaasan kaupungin matkailutoimisto tarjoaa palveluitaan yritysten vieraille. Esimerkiksi erikielisiä matkaoppaita on varattavissa, ja he voivat viedä kierrokselle tutustumaan vaikkapa Strömsöhön.

Irmeli Pohjola ABB:ltä sekä Jonna Hedman Vaasan tullista nauttivat brunssin tarjoilusta.

Vaasan lentoasema hyvässä käytössä

Lentoliikenteeseen ja Vaasan lentoasemaan panostetaan, sillä vaasalaiset lentävät enemmän kuin suomalaiset keskimäärin. Lentoaseman matkatavara-aulaa uusitaan parhaillaan, ja kohta uudistuu myös turvatarkastuspuoli. Lentoaseman päällikkö Mikko Komi näkee uudistukset sekä matkustajia että yrityksiä palvelevana asiana.

- Ennen matkalaukkuja kuljettanut hihna pysähtyi, kun se oli täynnä. Uusi hihna on pidempi ja pyörii koko ajan. Myös tilat, joissa laukkuja odotellaan, tulevat olemaan 120 m2 suuremmat.

Lentoyhtiö airBalticin Suomen aluepäällikkö Jyrijaakko Ritamies painotti Riika–Vaasa-lentoyhteyden mahdollisuuksia.

- Jos haluaa lentää Vaasasta Eurooppaan, voi mielestäni mainiosti matkustaa Riian kautta Helsingin sijaan. Riiasta on hienot yhteydet koko Eurooppaan.

Ritamies kertoo, että airBaltic on parantanut aikataulujaan liikematkustajille sopivimmiksi, ja lentoyhtiö lennättää Vaasasta Riian kautta moneen Euroopan kaupunkiin aamupäivän aikana.

Jyrijaakko Ritamies esitteli airBalticin tarjoamia lentoyhteyksiä.