Nyheter

Promedi och Studio Fotocenter årets företagare i Vasa 2011

26.11.2011
-

Årets företagare premierades lördagen den 26.11.

Årets företagare premierades lördagen den 26.11.

Läkarcentral Promedi Ab har utsetts till årets företagare 2011 i Vasa av Vaasan Yrittäjät ry. Promedi Ab, som är specialiserat på företagshälsotjänster, har uppvisat en exceptionellt snabb tillväxt. Företaget grundades i slutet av år 2008 och kundservicen inleddes i april 2009.

Idag sysselsätter företaget 24 experter inom hälsovårdssektorn. Dessutom erbjuder det arbete för 20 yrkesutövare inom olika områden av allmän medicin och specialmedicin. Promedi Ab:s företagshälsokunder utgörs av cirka 600 företag och samfund i Vasaregionen. Företagets omsättning uppgår i år till cirka 2,5 miljoner euro.

Studio Fotocenter Ab, fotoaffären med fullständig service, har verkat redan i 25 år. Studio Fotocenter började sin verksamhet år 1986, och dess grundare verkställande direktör Bengt Storm och Mikael Weckström jobbar fortfarande på företaget. Företaget sysselsätter totalt 5 personer.

Även om fotobranschen under de senaste årtiondena genomgått stora förändringar, har Studio Fotocenter lyckats utveckla sin verksamhet och sina tjänster till att svara på marknadens behov. Från att ha varit ett litet företag med en omsättning på 200 000 mark under sin första räkenskapsperiod, har Studio Fotocenter med en god ledning utvecklats till en modern fotoaffär, vars omsättning i år kommer att vara ca 2 miljoner euro.