Nyheter

Portalen EnergyVaasa attraktivare och mer intressant

19.5.2011
-

Portalen www.energyvaasa.fi, som presenterar Nordens ledande koncentration av energiteknologi och Vasaregionens stolthet EnergyVaasa, har fått en ny sammansättning och innehåll.

Portalen www.energyvaasa.fi, som presenterar Nordens ledande koncentration av energiteknologi och Vasaregionens stolthet EnergyVaasa,  har fått en ny sammansättning och innehåll.

Portalen ger mer information än tidigare om företag inom energibranschen samt om  utbildningsutbud  och evenemang i regionen.  I portalen kan man också läsa aktuella energinyheter från regionen samt höra om intressanta exempel av företagen, organisationerna och läroanstalterna inom EnergyVaasa.

- Vi kommer att satsa starkt  på marknadsföringen för att öka antalet besökare markant. Således fullgör portalen sitt uppdrag att betjäna, dvs  hjälpa till att locka ny kompetens till regionen samt skapa synlighet och öka kontakttagning till regionens företag inom energibranschen, berättar EnergyVaasas marknadsföringsdirektör Robert Olander från Merinova.

EnergyVaasa -portalens nytt visuellt uttryck

Brandet EnergyVaasa fick i början av året ett nytt visuellt uttryck  som kommer fram även i layouten av portalen. 

- Utgångspunkten vid förnyelsen var att skapa ett mer energiskt uttryck, men ända bibehålla igenkänligheten. Energin bestämdes att illustreras genom bilder av rörelse och fart, för att uttrycket inte skulle  förenas t.ex. till någon viss form av energiproduktion, berättar Olander.

- Invid den ursprungliga färgen orange kom mörkblåa färgen, som ger djupare volym i uttrycket. Till val av färgerna påverkade också enhetssträvan  med Vasa stads förnyade webbsidor, så att vi skulle synas med en gemensam front till  yttervärlden, tillägger Maarit Kallio och Janne Suontaus från reklambyrå C2 Advertising, som är ansvarig för det nya uttrycket.

Samarbete gör framsteg

EnergyVaasa -portalen utgavs för första gången i oktober år 2009, och förverkligades i samarbete mellan Teknologicentrum Oy Merinova Ab, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Österbottens handelskammare och Österbottens förbund. Portalen var som en fortsättning till EnergyWorks -publikationen, som samma samarbetspartners hade gjort tidigare på våren.

- Det goda samarbetet pågår fortfarande via den förnyade portalen. Samarbetsparterna har förbundit sig att använda portalen i marknadsföringen och som regionens visitkort, tackar  Olander. - Med i portalen är redan nu en lång lista av företag, men ännu finns det plats för en obegränsad mängd till. Det är bara att ta kontakt, så lägger vi företagets uppgifter i portalen, lovar Olander. 

EnergyVaasa får mer synlighet

Den nyligen färdigställda Vasaregionens kommunikationsstrategi  inkluderar energikommunikation som en egen helhet. - Portalens förnyelse är bland de första åtgärderna, som har gjorts enligt strategin, eftersom energikommunikationen spelar en mycket viktig roll så gott som i alla målgrupperna, berättar  marknadsföringschef Riitta Björkenheim från VASEK.

- Portalens innehåll kommer att utvecklas kontinuerligt. Case-presentationer av företagen skall utbredas och vi kommer även att ge ut företagenas egna pressmeddelande och övriga nyheter, dvs företagenas synlighet i  portalen kommer att öka  märkbart, avslutar Olander.

Tilläggsuppgifter:
Robert Olander
Oy Merinova Ab
robert.olander@merinova.fi
+358 40 743 4647
www.energyvaasa.fi