Nyheter

Platonic Partnership Oy och PaaPii Design Oy är tillväxtföretag med högsta potential

21.8.2020
-

De två tillväxtföretagen med högsta potential på Österbottens Tillväxtstig är Platonic Partnership Oy från Vasa och PaaPii Design Oy från Kronoby.

DSC06511 800x534

De två tillväxtföretagen med högsta potential på Österbottens Tillväxtstig är Platonic Partnership Oy från Vasa och PaaPii Design Oy från Kronoby.

Juryns bedömnings- och valkriterier när företagen med högsta potential utsågs var: marknadspotential, team, tillväxtpotential och bevisning. Kriterierna är desamma på alla Kasvu Opens Tillväxtstigar.

Platonic Partnership Oy är en spelstudio i Vasa som har vunnit priser inom sin bransch. Företaget utvecklar egna PC- och konsolspel och genomför även kundprojekt. Företagets mål är att föra med sig visdom och nöje i människornas liv.

Juryn berömde företagets obegränsade marknadspotential och nuvarande tillväxtbevis. Teamet är tillväxthungrigt och har ett konstnärligt synsätt på branschen. Företagets skalbarhet möjliggör tillväxt – kanske är det följande Supercell.

PaaPii Design Oy tillverkar kläder för kvinnor och barn i sin egen syateljé i Karleby. Dessutom säljer företaget mönstrade tyger och lifestyleprodukter. Finländska, etiska och ekologiska produkter utgör hörnstenarna i PaaPiis produktion.

Juryn värdesatte det solida företaget med möjlighet till tillväxt. Företagets värdegrund överensstämmer med megatrenderna och en egen högklassig design ger en konkurrensfördel.

Företaget imponerade på juryn genom att på ett tydligt sätt skilja sig från sina konkurrenter inom branschen.

Österbottens Tillväxtstig möjliggörs av Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Kosek, Vasa universitet, Vasa yrkeshögskola, Österbottens handelskammare, Kpedu, Keskipohjanmaan Kirjapaino och Viexpo.

Domarna i Österbottens Tillväxtstig är:

  • Paula Erkkilä, Österbottens Handelskammare
  • Sabina Storbacka, KOSEK
  • Anu Haapasalo, Kpedu
  • Mikael Hallbäck, Vasa universitet
  • Antti Alasaari, VASEK
  • Kristian Schrey, Viexpo

 

Läs hela pressmeddelandet

 

Taggar: