Nyheter

Omsorgsföretaget Harmonia Care startar i Vasa

18.9.2012
-

Jyväskyläföretaget Harmonia Care, som grundades år 2000, etablerar sig nu också i Vasa när Päivi Maunukselas företag Kotihoito Harmonia Vaasa startar sin verksamhet inom september.

Jyväskyläföretaget Harmonia Care, som grundades år 2000, etablerar sig nu också i Vasa när Päivi Maunukselas företag Kotihoito Harmonia Vaasa startar sin verksamhet inom september.

Harmonia Care erbjuder omsorgs-, städ- och barnavårdstjänster samt andra stödtjänster i hemmet. Harmonia Cares verksamhet baserar sig på franchising-verksamhetsmodell; företaget har 7 verksamhetspunkter i Finland och en i Stockholm.

Till att börja med inleder Maunuksela verksamheten i Vasa som ensam företagare, men meningen är att i ett senare skede anställa en person. Kotihoito Harmonia Vaasa erbjuder i Vasa regelbunden och tillfällig hemvård samt vikarier för närståendevårdare, i Korsholm vikarier för närståendevårdare.

– Harmonia Care-kedjans stöd är väldigt viktigt, och också välfärdsbranschens företagsrådgivare Sari Saarikoski har varit en oersättlig hjälp med stödansökningar och andra pappersärenden, berömmer Maunuksela. 

– I Vasa har man varit verkligen aktiv med att locka nya servicesedelföretagare till regionen, och de behövs faktiskt. Med hjälp av Saris nätverk har vi hittat flera företag, med vilka vi nu förhandlar om att komma med i vår franchise-kedja, berömmer även Harmonia Care Oy:s verkställande direktör Merja Jalkanen.

– En företagare som hör till vår kedja kan ändå bibehålla sin frihet och ta sina egna starka sidor med i företagets verksamhet. Kedjan har alltså inte för noggranna regelverk för företagen. Vårt företag är inte för stort ännu i det avseendet att man borde kräva att alla ska vara precis likadana. På det sättet förhindrar vi att individualiteten, som jag anser vara en styrka, försvinner, fortsätter Jalkanen.

– I Vasaregionen finns det nu 15 servicesedelföretagare, men flera ryms med, försäkrar Saarikoski. Ansökningen till regionala serviceproducenter är kontinuerlig.

Heli Keränen (t.v.) från Harmonia Care Laukaa och Harmonia Care Oy:s verkställande direktör Merja Jalkanen berättade om kedjans stöd för den nya Harmonia Care-företagaren Päivi Maunuksela (t.h.).

Närmare uppgifter om den regionala servicesedeln:
servicesedelkoordinator, företagsrådgivare
Sari Saarikoski
sari.saarikoski@vasek.fi
040 558 60 58