Nyheter

Ny flygfrakttjänst från Vasa – Jetpak levererar från dörr till dörr

6.2.2024
-

Från och med i höst har Jetpak erbjudit sina tjänster för utgående frakt också från Vasa. Jetpak erbjuder snabba leveranser med flygfrakt från dörr till dörr.

Jetpak Oulu

Från och med i höst har Jetpak erbjudit sina tjänster för utgående frakt också från Vasa. Jetpak erbjuder snabba leveranser med flygfrakt från dörr till dörr.

– Genom vår tjänst får företagen ett nytt transportalternativ till eller från Europa. Speciellt leveranser med pressad tidtabell förflyttas snabbt och smidigt med våra tjänster genom att utnyttja redan befintliga kommersiella flygförbindelser från Vasa. Leveransen tar sig från dörr till dörr inom loppet av några timmar, berättar Matti Rainio, kontoansvarig på Jetpak.

Jetpaks leveranser går att följa i realtid och varje leverans sköts individuellt och kopplas inte ihop med andra leveranser.

– En leverans tar sig från sin avsändare i Vasa till mottagaren i Stockholm på under fyra timmar eller till en mottagare i Frankfurt på under nio timmar, för att nämna några exempel. Vårt verksamhetssystem ger en korrekt och transparent kostnadsberäkning och en noggrann tidtabell för varje transport, berättar Rainio och fortsätter:

– Tilläggskostnaderna blir mindre eftersom leveransernas väntetid har minimerats. Företagets kundnöjdhet ligger på en hög nivå eftersom leveranskedjan är smidig och pålitlig, vilket är möjligt tack vare noggranna tidtabeller och uppföljningar. Som följd minskar företagens behov av säkerhetsförråd, vilket i sin tur igen minskar på kostnaderna.

Jetpak svarar på leveransbehov också utanför kontorstid och under semestertider. Leveranstjänsterna erbjuds dygnet runt året om.

Ett bra tillägg till utbudet

Elbil i sne sol

VASEKs logistikexpert Anna Måtts-Fransén har Vasaregionens logistikutveckling på sitt bord med fokus på tillgången till alla olika former av transport i regionen. Måtts-Fransén är glad över den nya tjänsten:

– De internationella företagen som verkar i Vasaregionen har säkert nytta av den snabba flygfrakten och det är fint att Jetpak ser vår region som en strategisk placering och vill erbjuda sitt koncept direkt från Vasa.

 

Taggar: