Nyheter

Mot ett nytt årtionde

18.12.2019
-

Ett på många sätt inspirerande och engagerande år går mot jul och årsskifte. Strax efter den välförtjänta julledigheten (vi har nämligen stängt 23–27.12) inleder vi år 2020, och utöver allt det sedvanliga kommer vi även att ha allt möjligt nytt på gång.

T005277 webEtt på många sätt inspirerande och engagerande år går mot jul och årsskifte. Strax efter den välförtjänta julledigheten (vi har nämligen stängt 23–27.12) inleder vi år 2020, och utöver allt det sedvanliga kommer vi även att ha allt möjligt nytt på gång.

Under det gångna året har vi i samarbete med många andra aktörer fört glädjebudskapet om det lätta livet och mångsidiga arbetsmöjligheterna i Vasaregionen ut i världen. Inom ramen för EnergyVaasas kommunikation utredde vi de senaste nyckeltalen för klustret, och utvecklingen under de senaste åren har varit övertygande! Totalomsättning på 5 miljarder euro per år, satsningar på forskning och utveckling värda cirka 200 miljoner euro på årsnivå, 12 000 arbetsplatser, investeringsbeslut på hundratals miljoner euro, bara för att nämna några. Sådana nyckeltal har många regioner inte att komma med!

Flaskhalsen för den goda utvecklingen är framförallt tillgången till arbetskraft. Därför kommer vi att fortsätta regionmarknadsföringen med betoning på rekrytering under år 2020. Fokusen i regionkommunikationen är på energibranschens toppevenemang EnergyWeek, som går av stapeln redan för nionde gången i vår!

I samarbete med våra partners har vi erbjudit nya och redan etablerade företag i Vasaregionen företags- och näringslivsrådgivningstjänster stöd i företagens alla olika skeden. Välmående företag för välbefinnande till hela regionen, därför är deras framgång viktig för oss. Under år 2020 kommer vi att satsa särskilt på tillväxtföretag och tillväxtförutsättningarna. Vi berättar mera om det i början av året!

År 2020 kommer att vara det sista egentliga verksamhetsåret för den nuvarande EU-programperioden, därför jobbar vi ihärdigt med ägarskiften, främjande av turismen, utveckling av logistik och mobilitet samt cirkulär ekonomi. Samtidigt bereder vi också i regionen det regeringsprogramsenliga (lyckligtvis inga ändringar där!) nationella partnerskapsavtalet mellan regionerna och staten med betoning på universitetsstäder, där EnergyVaasa-klustrets fortsatta utveckling är i nyckelroll.

Inom alla dessa uppgifter upprepar vi ordet samarbete: vi skulle förmodligen räkna fel ifall vi försökte addera ihop antalet regionala, inhemska och internationella samarbetspartners, eftersom de är så väldigt många.

Därför är det skäl att tacka alla så här gemensamt:

Tack för samarbetet under det gångna året till alla våra kunder, intressentgrupper och samarbetspartners. Vi önskar er en avslappnande juletid och energiskt nytt år!

Stefan Råback
verkställande direktör
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK

P.S. I år donerade vi våra julhälsningspengar till Hope - Yhdessä & Yhteisesti rf:s arbete för att stöda mindre bemedlade barn och ungdomars fritidssysselsättningar samt till John Nurminens Stiftelse för att skydda Östersjön

Taggar: