Uutiset

Kohti uutta vuosikymmentä

18.12.2019
-

Monella tavoin inspiroiva ja innostava vuosi on kulkemassa kohti joulua ja vuodenvaihdetta. Ansaitun joululoman (toimistomme on muuten suljettuna 23.–27.12.) jälkeen astumme pian vuoteen 2020, ja edessä on tuttujen juttujen lisäksi paljon uutta.

T005277 webMonella tavoin inspiroiva ja innostava vuosi on kulkemassa kohti joulua ja vuodenvaihdetta. Ansaitun joululoman (toimistomme on muuten suljettuna 23.–27.12.) jälkeen astumme pian vuoteen 2020, ja edessä on tuttujen juttujen lisäksi paljon uutta.

Olemme tänä vuonna vieneet yhteistyössä monen eri toimijan kanssa maailmalle ilosanomaa Vaasan seudun helposta elämästä ja monipuolisista työelämän mahdollisuuksista. EnergyVaasa viestinnän puitteissa selvitettiin tuoreet klusterin tunnusluvut, ja kehitys on ollut muutaman viime vuoden aikana vakuuttavaa! Kokonaisliikevaihto 5 miljardia vuodessa, panostukset tutkimukseen ja kehitykseen noin 200 miljoonaa euroa vuodessa, 12 000 työpaikkaa, satojen miljoonien eurojen investointipäätöksiä, vain muutamia mainitakseni. Tällaisia tunnuslukuja ei ole kovin monilla alueilla esitettävänä!

Hyvän kehityksen pullonkaulana on etenkin työvoiman saatavuus, minkä johdosta tulemme jatkamaan seutumarkkinointia rekrytointipainotuksella vuoden 2020 ajan. Seutuviestinnässä keskeisellä sijalla on energia-alan huipputapahtuma EnergyWeek, keväällä vuorossa jo yhdeksännen kerran!

Yhteistyössä kumppaneidemme kanssa olemme tarjonneet Vaasan seudun uusille ja jo toimiville yrityksille yritys- ja elinkeinoneuvontapalveluja, tukea yritysten kaikkiin ja kaikenlaisiin vaiheisiin. Hyvinvoivat yritykset tuovat hyvinvointia koko seudulle, siksi niiden menestys on meille tärkeää. Vuoden 2020 aikana tulemmekin panostamaan erityisesti kasvuyrityksiin ja kasvun mahdollistamiseen. Alkuvuonna saat kuulla tästä lisää!

Vuosi 2020 tulee olemaan nykyisen EU-ohjelmakauden viimeinen varsinainen toimintavuosi, siksi puurrammekin täysillä omistajanvaihdosten, matkailun edistämisen, logistiikan ja liikkumisen kehittämisen ja kiertotalouden parissa.  Valmistelemme seudullamme samalla myös hallitusohjelman (onneksi sillä jatketaan!) mukaisesti yliopistokaupunkeihin painottuvaa kansallista alueiden ja valtion välistä kumppanuussopimusta, jossa EnergyVaasa -klusterin jatkokehittäminen on avainroolissa.

Näissä kaikissa tehtävissämme toistamme sanaa yhteistyö: emme ehkä osaisi laskea oikein, jos ryhtyisimme ynnäämään seudullisten, kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaniemme määrää, sillä heitä on todella paljon.

Siksi on syytä näin kerralla kiittää kaikkia yhteisesti:

Kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä kaikille asiakkaillemme, sidosryhmillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Toivomme teille rentouttavaa joulunaikaa ja energistä uutta vuotta!

Stefan Råback
toimitusjohtaja
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK

P.S. Tänä vuonna lahjoitimme joulutervehdyksiin varatut rahat Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:lle vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen sekä John Nurmisen Säätiölle Itämeren suojeluun.

Tagit: