Nyheter

Mervi charmade utländska besökarna

22.2.2016
-

Trots att det för en finländare inte nödvändigtvis är den mest oförglömliga naturupplevelsen att se en älg i naturen, verkar det vara ett välfungerande turistpaket för den utländska publiken att få möjligheten att se en älg och dricka kaffe över öppen eld på världsarvsområdet. Det här bevisades på lördagen den 13.2 då en grupp utländska anställda deltog i dagsutflykten till Nordic Wildlife Care, arrangerad av Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och guideandelslaget Kvarken Guides i samarbete med Visit Vasa och Berny’s Cafe&Restaurant.

DSC3082 500pxTrots att det för en finländare inte nödvändigtvis är den mest oförglömliga naturupplevelsen att se en älg i naturen, verkar det vara ett välfungerande turistpaket för den utländska publiken att få möjligheten att se en älg och dricka kaffe över öppen eld på världsarvsområdet. Det här bevisades på lördagen den 13.2, då en grupp utländska anställda deltog i en dagsutflykt till Nordic Wildlife Care, arrangerad av Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och guideandelslaget Kvarken Guides i samarbete med Visit Vasa och Berny’s Cafe&Restaurant.

– Syftet var att testa ett sådant här paket med olika turismaktörer från regionen, berättar projektchef Peter Källberg som på VASEK ansvarar för utvecklingen av turismen.

Utflykten startade från Vasa torg och i bussen mot Replot fick gruppen försjunka sig i Kvarken Guides-världsarvsguidernas berättelser om världsarvsområdet och Kvarkens skärgård. På Berny’s vid Replotbron fick gruppen smaka på havtornsdryck samtidigt som de mötte Markku Harju från Nordic Wildlife Care, som berättare om sitt arbete med skadade vilda djur.

Färden fortsatte mot Wildlife Care, där dagens stjärna, älgen Mervi, var på gott humör och lät sig till och med klappas.

– Endast några av besökarna hade sett en älg förut, och då på zoo, berättar Källberg, – så det här var en alldeles fantastiskt exotisk upplevelse för dem.

DSC3092 500px

I gruppen ingick ett tjugotal personer som representerade sex olika nationaliter. Som avslutning bad arrangörerna dem ge sin bedömning på dagsutflykten.

– Allmänna vitsordet var mellan bra och utmärkt, säger Källberg uppenbart nöjd. – Och sju av dem hade gett det högsta vitsordet som finns på besöket till Nordic Wildlife Care!

Nästan alla som var med och gav sin bedömning svarade att de skulle kunna rekommendera ett paket med detta innehåll till internationella företagsgrupper. Dessutom fick arrangörerna nya, värdefulla idéer till innehåll.

– Ett intressant paket med utomhusaktivitet och besök hos Mervi – så klart jag skulle köpa! sade en av deltagarna.

DSC3094 300px

Se video: Besök till Wildlife Care: https://www.youtube.com/watch?v=mZzfunJzO_w&feature=youtu.be

Närmare information

[contact_member,name=Peter Källberg,id=19,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-Email-MemberPhoto] 

Bilder: Sari Saarikoski