Uutiset

Mervi hurmasi kansainväliset vierailijat

22.2.2016
-

Vaikka hirven näkeminen luonnossa ei suomalaiselle välttämättä ole kaikista mieleenpainuvin luontokokemus, niin kansainväliselle yleisölle mahdollisuus päästä lähelle aitoa hirveä yhdistettynä nokipannukahveihin maailmanperintöalueella vaikuttaa olevan oikein toimiva matkailupaketti. Tämä todistettiin lauantaina 13.2., kun ryhmä kansainvälisiä työntekijöitä osallistui Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja opasosuuskunta Kvarken Guidesin yhteistyössä Visit Vaasan ja Berny''s Cafe&Restaurant’in kanssa järjestämälle päiväretkelle villieläinhoitola Nordic Wildlife Careen.

DSC3082 500pxVaikka hirven näkeminen luonnossa ei suomalaiselle välttämättä ole kaikista mieleenpainuvin luontokokemus, niin kansainväliselle yleisölle mahdollisuus päästä lähelle aitoa hirveä yhdistettynä nokipannukahveihin maailmanperintöalueella vaikuttaa olevan hyvin toimiva matkailupaketti. Tämä todistettiin lauantaina 13.2., kun ryhmä kansainvälisiä työntekijöitä osallistui Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja opasosuuskunta Kvarken Guidesin yhteistyössä Visit Vaasan ja Bernys Cafe&Restaurant’in kanssa järjestämälle päiväretkelle villieläinhoitola Nordic Wildlife Careen.

– Halusimme kokeilla tällaista pakettia, jossa olisi mukana seudun eri matkailutoimijoita, kertoo matkailun kehittämisen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

Matkaan lähdettiin Vaasan torilta, ja bussissa kohti Raippaluotoa ryhmä sai uppoutua Kvarken Guides -maailmanperintöoppaiden tarinoihin maailmanperintöalueesta ja Merenkurkun saaristosta. Raippaluodon sillan kupeessa Berny’s-ravintolassa ryhmälle tarjoiltiin tyrnimarjajuomaa, ja he tapasivat Nordic Wildlife Caren Markku Harjun, joka kertoi työstään loukkaantuneiden villieläinten parissa.

Matka jatkui kohti Villieläinkeskusta, jossa päivän tähti, hyväntuulinen Mervi-hirvi hurmasi vierailijat antamalla jopa taputtaa itseään.
– Vierailijoista ainoastaan muutama oli nähnyt hirven aiemmin ja silloinkin eläintarhassa, kertoo Källberg, – joten tämä oli heille kerta kaikkiaan upean eksoottinen elämys.DSC3092 500pxRyhmässä oli yhteensä parisenkymmentä henkilöä, jotka edustivat kuutta eri kansalaisuutta. Heitä pyydettiin retken päätteeksi arvioimaan päiväretkeä.
– Annettu yleisarvosana oli hyvän ja erinomaisen välissä, sanoo Källberg silminnähden tyytyväisenä. – Ja seitsemän heistä oli antanut villieläinhoitolassa vierailulle arvosanaksi kaikista parhaimman!

Lähes kaikki arvioijista vastasivat suosittelevansa tämänsisältöistä ohjelmaa kansainvälisille yritysryhmille, ja saivatpa järjestäjät uusia, varteenotettavia sisältöideoitakin.

– Mielenkiintoinen paketti, jossa on ulkona toteutettu aktiviteetti ja käynti Mervin luona – ostaisin varmasti! sanoi eräs osallistujista.

DSC3094 300px

Katso video vierailusta Villieläinhoitolaan: https://www.youtube.com/watch?v=mZzfunJzO_w&feature=youtu.be

Lisätietoja

[contact_member,name=Peter Källberg,id=19,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-Email-MemberPhoto] 

 Kuvat: Sari Saarikoski