Nyheter

Magnus Stagnäs är VASEKs nya expert inom bygg- och infrasektorn

Den 12.8 inledde DI Magnus Stagnäs sitt arbete som VASEKs nya projektchef inom bygg- och infrasektorn. Han har tidigare fungerat som projektchef bland annat vid Ramboll och vid Sweco.

Magnus Stagnas 1

Stagnäs kommer bland annat att jobba med Vasa Ekosystemavtal, med projekt som främjar hållbar utveckling inom byggbranschen och cirkulär ekonomi samt bidra till företagstjänsterna. Han är projektchef för det omfattande projektet Regional Network towards Sustainable Construction 2025 (RNSC) i Vasaregionen, vars verksamhet påbörjades under våren 2024.

Inom RNSC-projektets ramar sprids information och material som ska hjälpa aktörer inom byggbranschen att minska sitt koldioxidavtryck och på så sätt främja en hållbar livscykel i byggbranschen. Målet är att ge bästa möjliga stöd till branschens aktörer och till kommunerna och samtidigt också stöda planerare i deras utvecklingsprocesser. Under projektets gång skapas ett nätverk för hållbart byggande i regionen.

– Magnus mångsidiga erfarenhet av såväl nybygge som ombyggnation kombinerat med hans inblick i frågor som rör byggnadernas livscykel skapar en stark grund för uppgiften. Det är fint att arbetet kan fortsätta efter en kort sommarpaus med nya krafter i och med att Jessica Ekström tagit an nya fina utmaningar i vår region, kommenterar VD Stefan Råback.

Stagnäs ser fram emot arbetsuppgifterna:

– Den gröna omställningen skapar nya utmaningar för byggbranschen och fastighetsägare. Samtidigt innebär den också möjligheter att vinna konkurrensfördelar och skapa ny affärsverksamhet. Jag ser fram emot att få vara med och främja den hållbara utvecklingen inom byggbranschen i samarbete med företag och kommuner. Som återflyttare är jag speciellt glad över att få vara med och jobba för regionens konkurrenskraft, poängterar Stagnäs.

Taggar: