Nyheter

Innovationscheck sätter fart på utvecklingen av produkter och service

31.10.2016
-

Innovationschecken som erbjuds av Tekes är avsedd för små och medelstora företag som vill starta innovationsverksamhet. Med innovationsverksamheten avses åtgärder med vilka ett företag utvecklar sina produkter, tjänster eller processer, eller skaffar ny information och kompetens som behövs i innovationsverksamheten i form av en tjänst.

Innovaatioseteli1Innovationschecken som erbjuds av Tekes är avsedd för små och medelstora företag som vill starta innovationsverksamhet. Med innovationsverksamheten avses åtgärder med vilka ett företag utvecklar sina produkter, tjänster eller processer, eller skaffar ny information och kompetens som behövs i innovationsverksamheten i form av en tjänst.

Sme-företag kan använda innovationschecken för anskaffning av experttjänster i anslutning till innovationsverksamheten. Med en innovationscheck kan företaget köpa tjänster till exempel av företag som erbjuder innovationstjänster, universitet, yrkeshögskolor och forskningsorganisationer.

Stora företag kan inte få innovationscheckar. För att få en innovationscheck förutsätts också att företaget inte har skatteskulder.

Fundera först över vilken sakkunskap du behöver för att utveckla din idé eller lösa ett problem. Sök sedan en kunnig tjänsteleverantör och diskutera dina behov med denna. Gör upp en arbetsplan tillsammans. Lämna därefter in en ansökan om innovationscheck i Tekes nätservice. Sökande är det företag som ämnar köpa innovationstjänster med innovationscheck, det vill säga att tjänsteleverantören inte kan söka innovationscheck för företagets räkning.

Tekes hemsidor hittar du exempel på vilka tjänster checken kan användas för.

Sök tjänsteleverantörer