Uutiset

Innovaatiosetelillä vauhtia tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen

31.10.2016
-

Tekesin tarjoama innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminnalla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Innovaatioseteli1Tekesin tarjoama innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminnalla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Pk-yritys voi käyttää innovaatioseteliä innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan. Innovaatiosetelillä voi hankkia palveluita esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä, yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja tutkimusorganisaatioilta.

Suuret yritykset eivät voi saada innovaatioseteliä. Innovaatiosetelin saaminen edellyttää myös, että yrityksellä ei ole verovelkaa.

Ennen innovaatiosetelin hakemista on mietittävä millaista osaamista ja asiantuntemusta yrityksessä tarvitaan idean kehittämiseen tai ongelmanratkaisuun. Sen jälkeen etsitään osaava palveluntarjoaja, jonka kanssa keskustellaan yrityksen tarpeista ja luodaan työsuunnitelma. Vasta tämän jälkeen yritys voi tehdä innovaatiosetelihakemuksen Tekesin asiointipalvelussa.

Hakijayrityksenä on se yritys, joka aikoo ostaa innovaatiopalveluja innovaatiosetelillä eli palveluntarjoaja ei voi hakea seteliä hakijayrityksen puolesta.

Tekesin sivuilta löydät esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista.

Hae palveluntarjoajia