Nyheter

EnergyWeek blir ännu större

15.12.2016
-

Det internationella evenemanget inom energibranschen Vaasa EnergyWeek (20–24.3.2017) blir ännu större - nu med 10 olika evenemang. Nya evenemang under veckan är Energy Business Forum som fokuserar på energibranschens internationella investeringar och som arrangeras av Teknologicentrum Merinova samt Cyber Security & Digitalization-seminariet som Jykes och Merinova arrangerar tillsammans.

EW 600pxDet internationella evenemanget inom energibranschen Vaasa EnergyWeek (20–24.3.2017) blir ännu större - nu med 10 olika evenemang. Nya evenemang under veckan är Energy Business Forum som fokuserar på energibranschens internationella investeringar och som arrangeras av Teknologicentrum Merinova samt Cyber Security & Digitalization-seminariet som Jykes och Merinova arrangerar tillsammans.

– Det kom in önskemål från publiken om ett evenemang som koncentrerar sig på cybersäkerhet och digitalisering så det var fint att Merinova med samarbetspartner kunde ta sig an det här aktuella ämnet, säger Hanna Alavillamo, från VASEK och EnergyVaasas Communication & Brand Manager.

– I fjol var evenemanget en aning mer begränsat och utanför officiella EnergyWeek, nu blir det ett heldagsevenemang som lyfts upp som en "fullvärdig medlem" just på grund av det viktiga ämnet. EnergyLaw-evenemanget har också fått ett nytt namn och går numera under namnet Energy Regulation, påminner Alavillamo.

Alavillamo ansvarar för koordineringen av EnergyWeek-helheten:

– Just nu håller arrangörerna för varje evenemang på att färdigställa programmen och säkerställa talarna. Programmen publiceras på EnergyWeeks hemsidor i takt med att de färdigställs och i början av året kommer det tryckta programbladet. Registreringen öppnade också nyligen så det löns att anmäla sig redan nu och att boka inkvarteringen i tid, säger Alavillamo.

– Alla färska nyheter gällande EnergyWeek får man genom att prenumerera på EnergyWeeks nyhetsbrev. Prenumerationsblanketten finns på hemsidan, påminner hon.

Regionen får mycket publicitet via evenemanget och arrangörerna hoppas att deltagarna inte endast ska komma ihåg Nordens mest betydande energiteknologikluster utan även Vasaregionen:

– Vid sidan av seminarierna och utställningarna erbjuds deltagarna olika kvällsprogram och företagsbesök. På så sätt får vi presentera företag och deras kompetens men även regionens övriga lockande sidor, berättar Alavillamo.

EnergyWeeks huvudsamarbetspartner är Wärtsilä, ABB, VEO och Wapice. Övriga sponsorer är EPV, Citec, Westenergy och Arcteq.

– Det är fortfarande möjligt att delta i sponsoreringen och på så sätt ge sitt företag synlighet. EnergyWeek 2016 drog närmare 4000 besökare till Vasa, antalet besökare förväntas naturligtvis öka i och med de nya evenemangen, säger Alavillamo.

 

[contact_member,name=Hanna Alavillamo,id=35,details=Name]