Nyheter

EnergyVaasa presenterade Vasaregionens möjligheter för Uleåborgs ingenjörer

2.10.2014
-

Vasaföretagen Wärtsilä, ABB, Vacon, VEO, Wapice och Prohoc deltog i en rekryteringsresa till Uleåborg den 25.9, som koordinerats av VASEK. Resans destination var en rekryteringsmässa som arrangerats av Duunaamo. Mässan lockade över 2 000 besökare.

Vasaföretagen Wärtsilä, ABB, Vacon, VEO, Wapice och Prohoc deltog i en rekryteringsresa till Uleåborg den 25.9, som koordinerats av VASEK. Resans destination var en rekryteringsmässa som arrangerats av Duunaamo. Mässan lockade över
2 000 besökare.

- EnergyVaasa har samarbetat med Uleåborgs Kaato projekt sedan januari, då vi hade vårt första möte med dem. Kaatos målsättning är att hjälpa Uleåborgs ingenjörer hitta nya jobb. I maj besökte projektets representanter Vasas toppföretag inom energiteknologi. De imponerades av företagens möjligheter att erbjuda något för Uleåborgs borna, så de bjöd oss till höstens rekryteringsevenemang, berättar VASEKs Senior Business Advisor Lasse Pohjala om rekryteringsresans bakgrund.

 

Mässan började nio på morgonen. Redan kvart
över nio var det kö till alla vasaföretagens bord.

Enligt Pohjala var mässbesökarna exceptionellt väl förberedda inför att träffa sina potentiella arbetsgivare. En arbetssökande hade exempelvis tryckt sin CV på ett visitkort, som var lätt att dela ut. Även vasaföretagen syntes bra på mässan tack vare det gemensamma EnergyVaasa temat samt den ö-formade mässavdelningen.

- Mässan var en enastående möjlighet för Uleåborgs borna, då de fick träffa HR-personal från Vasaregionens toppföretag personligen. Sådana här tillfällen är ganska sällsynta då de flesta ansökningar skickas in elektroniskt, menar EnergyVaasas marknadsföringsdirektör Robert Olander.

Pohjala och Olander hade som uppgift att styra in besökare till EnergyVaasas avdelning, samt att berätta om de möjligheter Vasaregionen kan erbjuda ingenjörernas familjer.

 

Robert Olander från EnergyVaasa berättade om Vasaregionens möjligheter för ingenjörernas familjer.

Lyckad rekryteringsresa

De företag som deltog i rekryteringsresan var väldigt nöjda med både researrangemangen och mässbesökarna.

- Vivill ha fler sådana här lyckade mässor, säger ABB:s HR-specialist Anna Lehtonen-Virta.

Försäljningschef Marko Kuula från VEO är på samma linje.
- De mässbesökare vi träffade var professionella och väldigt väl föreberedda. Det är möjligt att jag träffade blivande VEO anställda idag, konstaterar Kuula efter en brådskande mässdag.

Taxiflyg var ett ekonomiskt färdmedel för den gemensamma resan. Från vänster: Mika Palosaari, Lasse Pohjala, Marko Kuula, Alma Kangas och Anna Lehtonen-Virta.