Uutiset

EnergyVaasa esitteli oululaisinsinööreille Vaasan seudun mahdollisuuksia

2.10.2014
-

Vaasalaisyritykset Wärtsilä, ABB, Vacon, VEO, Wapice ja Prohoc osallistuivat 25.9. VASEKin koordinoimalle rekrytointimessumatkalle Ouluun. Messujen järjestäjänä toimi Duunaamo, ja tapahtuma houkutteli yli 2 000 kävijää.

Vaasalaisyritykset Wärtsilä, ABB, Vacon, VEO, Wapice ja Prohoc osallistuivat 25.9. VASEKin koordinoimalle rekrytointimessumatkalle Ouluun. Messujen järjestäjänä toimi Duunaamo, ja tapahtuma houkutteli yli 2 000 kävijää.

- EnergyVaasa on tehnyt yhteistyötä Oulun Kaato-hankkeen kanssa tammikuusta lähtien, jolloin meillä oli ensimmäinen tapaaminen heidän kanssaan. Hankkeen tavoitteena on auttaa oululaisia insinöörejä työllistymään, ja hankkeen edustajia kävi toukokuussa Vaasassa tutustumassa seudun energia-alan kärkiyrityksiin. He vaikuttuivat yritystemme mahdollisuuksista tarjota jotain Oululaisille ja kutsuivat siksi meidät tähän syksyn rekrytointitilaisuuteen, kertoo VASEKin Senior Business Advisor Lasse Pohjala taustoista.

Messut alkoivat aamulla yhdeksältä, ja jo varttia yli yhdeksän jokaisen vaasalaisyrityksen pöydän edessä oli jonoa.

Pohjalan mukaan messukävijät olivat poikkeuksellisen hyvin valmistautuneita tapamaan mahdollisia työnantajia. Yksi hakijoista oli esimerkiksi tehnyt oman ansioluettelonsa käyntikortin muotoon, joka oli helposti jaettavissa. Myös vaasalaisyritykset pääsivät messuilla hyvin esille, sillä yritysten yhteinen EnergyVaasa -teema sekä saarekkeen muotoinen osasto houkuttelivat vierailijoita.

- Messutapahtuma oli oululaisille ainutlaatuinen tilaisuus tavata vaasalaisten kärkiyritysten HR-henkilöstöä kasvokkain. Tällaiset tilaisuudet ovat nykyään harvinaisia, sillä suurin osa hakemuksista lähetetään sähköisesti, toteaa EnergyVaasan markkinointijohtaja Robert Olander.

Pohjala ja Olander toimivat EnergyVaasan -messuosaston ”sisäänheittäjinä” ja heidän tehtävänään oli kertoa Vaasan seudun myös insinöörien perheille tarjoamista mahdollisuuksista.

Energy Vaasan Robert Olander (oik.) kertoi Vaasan seudun insinöörien perheille tarjoamista mahdollisuuksista.

Onnistunut rekrytointimatka

Matkalle osallistuneet yritykset olivat erittäin tyytyväisiä matkan järjestelyihin sekä messukävijöihin.
- Haluamme lisää tällaisia onnistuneita messuja, sanoo ABB:n HR-specialist Anna Lehtonen-Virta.

Samoilla linjoilla hänen kanssaan on VEO:n myyntipäällikkö Marko Kuula.
- Osastollamme tapaamamme messukävijät olivat todella ammattitaitoisia ja erittäin huolellisesti valmistautuneita. Mahdollista onkin että tapasin tänään tulevia VEOlaisia, toteaa Kuula kiireisen messupäivän jälkeen.

 

Yhteinen messumatka taittui tällä kertaa taloudellisesti taksilennolla. Kuvassa vasemmalta: Mika Palosaari,
Lasse Pohjala, Marko Kuula, Alma Kangas ja Anna
Lehtonen-Virta.