Nyheter

Digitala evenemang får bättre synlighet via avgiftsfria evenemangskalendrar

19.11.2020
-

Coronapandemin har gjort att många evenemangsarrangörer i Österbotten har behövt tänka om. Istället för fysiska evenemang har allt fler evenemang börjat hållas digitalt. De flesta av oss har tillbringat mer tid hemma. Då behövs också möjligheter att ta del av evenemang utan att befinna sig på platser med många andra människor. 

pexels jessica lewis 3361483Coronapandemin har gjort att många evenemangsarrangörer i Österbotten har behövt tänka om. Istället för fysiska evenemang har allt fler evenemang börjat hållas digitalt. De flesta av oss har tillbringat mer tid hemma. Då behövs också möjligheter att ta del av evenemang utan att befinna sig på platser med många andra människor. 

I Österbottens evenemangskalender och Vasaregionens evenemangskalender kan arrangörer själva mata in både små och stora evenemang gratis och nå en publik i hela landskapet. I evenemangskalendern går det nu enkelt att se vilka evenemang som ordnas online. För publiken är online-evenemangen tydligt utmärkta i kalendern och för arrangören är det bara att kryssa i en ruta vid inmatningen.

– Vi vill uppmuntra arrangörer att våga prova på att ordna digitala evenemang istället för att ställa in eller skjuta upp allt de har planerat. Kalendern är ett bra sätt att marknadsföra också digitala träffar, kurser och kulturevenemang, säger Marie Sjölind på Österbottens förbund.

– Evenemangs- och kulturbranschen är i en djup kris just nu. Varje sak som gör det lite lättare att marknadsföra evenemang kan vara till nytta, säger Laila Schauman på Visit Vasa.

Från Vasaregionens evenemangskalender flyttas evenemang automatiskt även till VASEKs evenemangskalender, ifall man vid inmatningen valt huvudmålgruppen Företag och arbetsliv.

– Då man matar in ett evenemang, som är avsett för företag, en gång i evenemangskalendern, når det användare av sammanlagt tre olika evenemangskalendrar. Så det lönar sig att även mata in evenemang som är avsedda för företag och deras anställda. Vi plockar med evenemang i denna kategori även till vårt nyhetsbrev eVASEK som utkommer varannan vecka, berättar VASEKs kommunikationschef Johanna Hietikko-Koljonen.

Evenemangskalendern drivs i samarbete mellan Vasa stad, Visit Vasa, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Österbottens förbund och KulturÖsterbotten. Den finns på adressen events.osterbotten.fi och vasa.fi/evenemang. Evenemang med huvudmålgrupp Företag och arbetsliv kan hittas även på adressen vasek.fi/vasaregionens-utveckling-ab-vasek/kommunikation/evenemang/.

 

Taggar: