Uutiset

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020
-

Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.

pexels jessica lewis 3361483Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.

Pohjanmaan tapahtumakalenteri ja Vaasanseudun tapahtumakalenteri tarjoavat tapahtumanjärjestäjille mahdollisuuden markkinoida tapahtumiaan – niin suuria kuin pieniäkin – täysin ilmaiseksi ja tavoittaa yleisöä koko maakunnan alueelta. Tapahtumakalenterissa näkyy nyt myös selvästi, mitkä tapahtumat järjestetään verkossa, digitaalisesti. Yleisölle online-tapahtumat erottuvat kalenterissa selvästi. Tapahtumanjärjestäjältä vaaditaan vain, että hän laittaa rastin online-ruutuun tapahtumatietoja syöttäessään.

– Haluamme kannustaa tapahtumanjärjestäjiä kokeilemaan verkkotapahtumien järjestämistä sen sijaan, että tapahtuma perutaan kokonaan tai sen järjestämistä lykätään. Kalenterissa voi mainiosti markkinoida myös sähköisiä tapaamisia, kursseja ja kulttuuritapahtumia, sanoo Marie Sjölind Pohjanmaan liitosta.

– Tapahtuma- ja kulttuuriala on tällä hetkellä syvässä kriisissä. Joka ikinen asia, joka helpottaa tapahtumien markkinointia, on askel oikeaan suuntaan, sanoo Visit Vaasan Laila Schauman.

Vaasanseudun tapahtumakalenterista siirtyvät tapahtumat syötteenä myös VASEKin tapahtumakalenteriin, jos tapahtumalle on syöttämisvaiheessa valittu pääkohderyhmäksi Yritykset ja työelämä.

– Kun yrityksille suunnatun tapahtuman syöttää kertaalleen tapahtumakalenteriin, tavoittaa se yhteensä kolmeen eri tapahtumakalenterin käyttäjät. Eli myös yrityksille ja niiden työntekijöille suunnatut tapahtumat kannattaa syöttää kalenteriin. Poimimme tämän kategorian tapahtumia mukaan myös joka toinen viikko ilmestyvään eVASEK-uutiskirjeeseemme, kertoo VASEKin viestintäpäällikkö Johanna Hietikko-Koljonen.

Tapahtumakalenteria ylläpidetään Vaasan kaupungin, Visit Vaasan, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Pohjanmaan liiton ja KulturÖsterbottenin välisenä yhteistyönä. Kalenteri löytyy verkossa osoitteesta events.pohjanmaa.fi ja vaasa.fi/tapahtumat. Pääkohderyhmän Yritykset ja työelämä tapahtumat löytyvät lisäksi myös osoitteesta vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/.

 

Tagit: