Nyheter

”Berätta mera om framgångar och kommande utmaningar!”

12.12.2011
-

Syftet med läsarenkäten var att kartlägga läsarnas läsvanor och åsikter om nyhetsbrevet eVASEK, webbsidorna och Facebook. Länken till enkäten skickades till nyhetsbrevets prenumeranter och man kunde komma till enkäten också via en öppen länk på VASEKs hemsida under tiden 21.11-2.12.2011.

Syftet med läsarenkäten var att kartlägga läsarnas läsvanor och åsikter om nyhetsbrevet eVASEK, webbsidorna och Facebook.  Länken till enkäten skickades till nyhetsbrevets prenumeranter och man kunde komma till enkäten också via en öppen länk på VASEKs hemsida under tiden 21.11-2.12.2011.

Sammanlagt fick vi in 66 svar. Största delen av dem som svarade hörde till åldersgruppen 55-64 år; gruppen 35-44-åriga var minst. De som svarade var anställda såväl i kommunerna som vid staten, i föreningar, företag och media.

Av alla som svarade har 54 personer prenumererat på nyhetsbrevet mer än 6 månader. Största delen av prenumeranter använde 5-10 minuter för att läsa nyhetsbrevet. Orsakerna till att man prenumererar på nyhetsbrevet var mycket lika hos många som svarade: de läser eVASEK för att få information om vad som händer i regionen som stöd till sitt arbete. Ganska många nämnde att de är med i kommunalpolitiken och därför följer de med bolagets verksamhet och håller sig a jour.

De som svarade önskade att vi skulle i nyhetsbrevet berätta mera bl.a. om verksamhet som överskrider branschgränserna (exempelvis kreativa branscher/teknologi), om energiklustrets och mikroföretagens verksamhet och utvecklingsmöjligheter samt om företagen i regionen. Många tackade och kommenterade att vi ska "fortsätta som hittills".   

På VASEKs webbplats hade de som svarade på enkäten oftast sökt företagsrådgivarnas kontaktuppgifter, information om utbildningar och evenemang, och i regionens företagsregister hade de sökt uppgifter om företag. Fyrtiofem av dem som svarade följer VASEK på Facebook och överlag var de nöjda med uppdateringarna. Ett utvecklingsförslag rörde påminnelser om evenemang och anmälningstider som närmar sig.

Resultaten används för att planera och utveckla informationen. Bland alla som svarade utlottades 5 st. bokpriser; vinnarna har meddelats.