Nyheter

Aktuellt i företagsrådgivningen

31.8.2021
-

Kostnadsstödets fjärde ansökningsomgång på gång och webbinarier på kommande.

Ajankohtaista yritysneuvonnassa Under årets första halva har 671 representanter för olika företag fått rådgivning på VASEK. Av dessa har 249 företags ärende handlat om utmaningar orsakade av coronan samt coronastöden.

– Företagsrådgivaren och företagaren går i företagsrådgivningsmötet igenom företagets situation och ser vilka av de befintliga stödformerna som skulle vara lämpliga för detta företag. Förutom stöd tänker vi också på andra sätt att förbättra företagets situation och överväger nya möjligheter, företagsrådgivare Kenneth Dalkvist förklarar och fortsätter:

– Naturligtvis föredrar vi videokonferenser just nu, men vi kan också träffas ansikte mot ansikte på VASEKs kontor, om ärendet så kräver och så länge vi tar hand om säkerhetsavstånd och skyddande.

Kostnadsstödets fjärde ansökningsomgång är på gång

Statskontoret har för närvarande kostnadsstödets fjärde ansökningsomgång på gång fram till den 30 september. Det är också möjligt att ansöka ersättning för icke täckta fasta kostnader fram till den 30 september.

Företagsrådgivare på VASEK uppmuntrar företagare att alltid kontakta en företagsrådgivare om de är osäkra på om något stöd är exakt riktat till deras företag.

Webbinarier i höstens program

Inte heller denna höst har vi möjlighet att arrangera seminarier eller företagarträff, men webbinarier är på kommande. Pappren i skick!-webbinarseriens andra del hålls redan denna vecka. Ännu hinner du anmäla dig.

– Även våra populära startinfon fortsätter igen i september. Det finns ju mycket intresse för att starta eget just nu. Med hjälp av Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia grundades 113 nya företag i Vasaregionen, vilket är nästan 50 procent mer än under motsvarande period förra året, då antalet grundade företag var 76, berättar Startias direktör Tommi Virkama.

– På Startinfo för blivande företagare går vi igenom grunderna i att starta ett företag, allt från affärsverksamhetsplanen till att ansöka om startpeng och registrera ett företag. Efter webbinariet kan man boka tid till en personlig startrådgivning där vi koncentrerar oss på din affärsidé, avslutar Virkama.

 

Taggar: