Uutiset

Ajankohtaista yritysneuvonnassa

31.8.2021
-

Kustannustuen neljäs hakukierros käynnissä ja webinaareja luvassa.

 Ajankohtaista yritysneuvonnassa

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana VASEKin yritysneuvonnassa on käynyt 671 eri yrityksen edustajaa, näistä 249 eri yrityksen asia on liittynyt koronan aiheuttamiin haasteisiin ja koronatukiin.

– Yritysneuvoja ja yrittäjä käyvät yritysneuvontatapaamisessa yrityksen tilanteen läpi ja katsovat mitkä olemassa olevista tukimuodoista sopisivat juuri tälle yritykselle. Tukien lisäksi mietimme myös muita keinoja parantaa yrityksen tilannetta ja pohdimme uusia mahdollisuuksia, yritysneuvoja Kenneth Dalkvist kertoo ja jatkaa:

– Luonnollisesti suosimme tällä hetkellä videoneuvotteluja, mutta voimme tavata myös kasvokkain VASEKin toimistolla, mikäli asian luonne niin vaatii ja kunhan turvaväleistä ja suojautumisesta huolehditaan.

Kustannustuen neljäs hakukierros käynnissä

Valtiokonttorilla on tällä hetkellä käynnissä yritysten kustannustuen neljäs hakukierros 30.9. saakka. Tukea kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin voi hakea niin ikään 30.9. saakka.

VASEKin yritysneuvojat kannustavatkin aina ottamaan yhteyttä yritysneuvojaan, jos ei ole ihan varma siitä, onko joku tuki juuri omalle yritykselle suunnattu.

Syksyn ohjelmassa webinaareja

Vielä tänäkään syksynä ei päästä järjestämään seminaareja tai yrittäjätapaamisia, mutta webinaareja on luvassa. Paperit kuntoon! -webinaarisarjan toinen osa on jo tällä viikolla. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

– Myös suositut startti-infomme jatkuvat taas syyskuussa. Oman yrityksen perustaminen kiinnostaakin tällä hetkellä kovasti. Uusyrityskeskus Startian avulla Vaasan seudulle syntyi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 113 uutta yritystä, mikä on lähes 50 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla viime vuonna, jolloin yrityksiä perustettiin 76, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Alkavan yrittäjän startti-infossa käymme läpi yritystoiminnan aloittamisen perusteet aina liiketoimintasuunnitelmasta starttirahan hakemiseen ja yrityksen rekisteröimiseen. Tämän webinaarin jälkeen voit varata ajan henkilökohtaiseen perustamisneuvontaan, jossa keskitytään juuri sinun liikeideaasi, Virkama päättää.

 

Tagit: