Nyheter

AIM4EU-nätverket sammanträdde

3.3.2016
-

Den 23 februari sammankallade EU Affairs Manager Bruno Woeran, som började sin anställning på Merinova i oktober, ett regionalt nätverksmöte som går under namnet AIM4EU. Ungefär 40 personer deltog.

WP 20160223 003 600pxDen 23 februari sammankallade EU Affairs Manager Bruno Woeran, som började sin anställning på Merinova i oktober, ett regionalt nätverksmöte som går under namnet AIM4EU. Ungefär 40 personer deltog.

På mötet presenterade VASEKs utvecklingsdirektör Stefan Råback en modell för aktivering av direkta EU-projektansökningar. Vid flera tillfällen har man uttryckt att vår region inte tillräckligt utnyttjar EU:s internationella finansieringsprogram, även om det också finns goda och lyckade exempel i regionen.

Motsvarande nätverksträffar kommer att arrangeras ett par gånger per år. Målsättningen är att rikta forsknings- och utvecklingsarbetet mot tyngdpunkter som industrin anser är viktiga och ständigt söka finansieringskällor som lämpar sig för olika tillfällen. Dessutom kommer man att stödja beredningen av projekt på så sätt att forsknings- och företagsprojekt kan klara sig i den hårda internationella konkurrensen om finansiering.

I år fortsätter uppbyggandet av nätverket av aktörer med anknytning till EU:s direkta ansökningar och informationen ökas. Aktuell information om pågående projekt i regionen kommer att sammanställas. Det internationella nätverksbyggandet fördjupas och kännedomen om EnergyVaasa i övriga Europa ökas.

Arbetet med syfte att aktivera direkta EU-finansieringsansökningar i Vasaregionen inleddes i början av 2015 i och med att VASEKs styrelse identifierade det som utvecklingsbehov. En ny modell för verksamheten konceptualiserades under första hälften av 2015. I samfinansieringen deltar Vasa stad, VASEK, Merinova, Österbottens förbund, Vasa universitet, VAMK, Novia, Åbo Akademi, Helsingfors universitet, Hanken och Österbottens handelskammare.

Närmare information

Bruno Woeran
EU Affairs Manager, Merinova
050 382 11 82
bruno.woeran@merinova.fi

 

[contact_member,name=Stefan Råback,id=20,details=Name]