Uutiset

AIM4EU-verkosto kokoontui

3.3.2016
-

Lokakuussa Merinovalla EU Affairs Managerina aloittanut Bruno Woeran kutsui 23.2. koolle AIM4EU-nimellä kulkevan alueellisen verkostotapaamisen. Paikalla oli noin 40 osallistujaa.

WP 20160223 003 600pxLokakuussa Merinovalla EU Affairs Managerina aloittanut Bruno Woeran kutsui 23.2. koolle AIM4EU-nimellä kulkevan alueellisen verkostotapaamisen. Paikalla oli noin 40 osallistujaa.

Tilaisuudessa VASEKin kehitysjohtaja Stefan Råback esitteli mallia suorien EU-hankehakujen aktivoimiseksi. Useissa yhteyksissä on tuotu esille huoli siitä, että alueellamme ei tarpeeksi hyödynnetä EU:n kansainvälisiä rahoitusohjelmia, vaikka hyviä ja onnistuneita esimerkkejäkin seudulta löytyy.

Vastaavia verkostotapaamisia tullaan järjestämään muutaman kerran vuodessa. Tavoitteena on suunnata tutkimus- ja kehitystyötä teollisuuden tärkeinä pitämiin painopisteisiin sekä hakea jatkuvasti eri tilanteisiin sopivia rahoituslähteitä. Lisäksi tuetaan hankevalmistelua niin, että tutkimus- ja yrityshankkeet pärjäävät kovassa kansainvälisessä rahoituskilpailussa.

Vuoden aikana EU:n suoriin hakuihin liittyvän toimijaverkoston kokoaminen jatkuu ja tiedottamista lisätään. Myös ajantasainen tieto käynnissä olevasta hankekannasta seudulla tullaan kokoamaan yhteen. Lisäksi syvennetään kansainvälistä verkostoitumista ja lisätään Energy Vaasan tunnettuutta koko Euroopassa.

Työ suorien EU-rahoitushakujen aktivoimiseksi Vaasan seudulla alkoi vuoden 2015 alussa VASEKin hallituksen linjaamana kehitystarpeena. Uusi toimintamalli konseptoitiin vuoden 2015 alkupuoliskolla ja yhteisrahoitukseen osallistuu Vaasan kaupunki, VASEK, Merinova, Pohjanmaan liitto, Vaasan yliopisto, VAMK, Novia, Åbo Akademi, Helsingin yliopisto, Hanken ja Pohjanmaan kauppakamari.

Lisätietoja

Bruno Woeran
EU Affairs Manager, Merinova
050 382 1182
bruno.woeran@merinova.fi

 

[contact_member,name=Stefan Råback,id=20,details=Name]