Nyheter

Startia slår rekord

15.6.2010
-

Efter det rekordlivliga fjolåret är Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia igen i rekordfart. De rekord som slogs år 2009 har slagits igen: antalet nya kunder är 20 % större än under motsvarande tid förra året och antalet rådgivningssammanträffanden och grundade företag har stigit med nästan 20 %.

Efter det rekordlivliga fjolåret är Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia igen i rekordfart. De rekord som slogs år 2009 har slagits igen: antalet nya kunder är 20 % större än under motsvarande tid förra året och antalet rådgivningssammanträffanden och grundade företag har stigit med nästan 20 %. Även om det finns mer än tillräckligt med arbete för en företagsrådgivare, är kundnöjdheten ännu i toppklass bland alla nyföretagscentraler i Finland.

Startias direktör Raimo Mansikkamäki ser flera orsaker till utvecklingen. - Sociala medier har producerat nya företag i servicebranschen, byggnadsbranschen förväntas öka, vilket även bidrar till ett ökat antal serviceföretag i branschen. Därtill har ELY-centralen vidare hänvisat en del av sina kunder har till oss medan de tar hand om ansökningsrusningen, berättar han. - Nu börjar man se
resultat av att Startia har blivit en del av VASEK. I samband med företagsrådgivarnas besök kommer man fram till nya affärsidéer, som kunderna sedan vidareutvecklar tillsammans
med Startia.

Mansikkamäki har i flera år försökt reda ut om invånarna i Vasaregionen grundar företag flitigare när ekonomin är bra eller när den är sämre. Något entydigt svar har han inte kommit på. - Här grundar man i medeltal fler företag än i resten av landet. Vi kan med god anledning skryta med att vi bor i ett företagsamt landskap.

Närmare uppgifter:

Raimo Mansikkamäki
0500 668 409

Text: Johanna Haveri