Uutiset

Startia rikkoo ennätyksiä

15.6.2010
-

Ennätysvilkkaan vuoden jälkeen Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on jälleen ennätysvauhdissa. Viime vuonna tehdyt ennätykset ovat paukkuneet taas tänä vuonna: uusia asiakkaita on tänä keväänä ollut 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana ja neuvontatapaamisten sekä perustettujen yritysten määrät ovat nousseet toistakymmentä prosenttia.

Ennätysvilkkaan vuoden jälkeen Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on jälleen ennätysvauhdissa. Viime vuonna tehdyt ennätykset ovat paukkuneet taas tänä vuonna: uusia asiakkaita on tänä keväänä ollut 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana ja neuvontatapaamisten sekä perustettujen yritysten määrät ovat nousseet toistakymmentä prosenttia. Vaikka työtä en enemmän kuin tarpeeksi yhdelle yritysneuvojalle, asiakastyytyväisyys on edelleen huippuluokkaa Suomen uusyrityskeskusten joukossa.

Startian johtaja Raimo Mansikkamäki näkee kehitykseen useita syitä. - Sosiaalinen media on tuottanut uusia palvelualan yrityksiä, rakennusalalle odotettavissa oleva nousu lisää rakennusalalla toimivien palveluyritysten määrää ja osa ELY-keskuksen asiakkaista on ohjattu meille sillä aikaa, kun siellä puretaan hakemusruuhkaa, hän luettelee. - Nyt alkaa myös näkyä tuloksia Startian etabloitumisesta VASEKin yhteyteen, sillä yritysneuvojien käyntien yhteydessä yrityksissä nousee esiin uusia liikeidea-aihioita, joita asiakkaat kehittelevät eteenpäin Startian avulla.

Mansikkamäki on usean vuoden ajan koettanut selvittää, ovatko Vaasan seudun asukkaat ahkerampia perustamaan yrityksiä silloin, kun taloudessa menee hyvin vai silloin, kun taloudessa menee huonosti. Yksiselitteistä vastausta hän ei ole keksinyt.
- Täällä perustetaan yrityksiä keskimäärin enemmän kuin muualla maassa eli voimme syystä kehua asuvamme yrittäjyysmaakunnassa.

Lisätietoja:

Raimo Mansikkamäki
0500 668 409

 

Teksti: Johanna Haveri