Uutiset

Yrityksen myyminen on henkilökohtaista

1.11.2013
-

Yrityksen myymisprosessi on yrittäjälle usein pitkä ja henkilökohtainen. Omistajanvaihdospalvelujen tehostaminen - hankkeesta vastaava VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl tietää tämän. Hän on hankkeen puitteissa työskennellyt 150 eri yrityksen omistajavaihdoksen parissa viimeisen puolentoista vuoden aikana.- Yrityksen omistajavaihdosprosessissa tulee kaikki faktat nostaa esiin, jotta pystytään tekemään oikeita päätöksiä.

Yrityksen myymisprosessi on yrittäjälle usein pitkä ja henkilökohtainen. Omistajanvaihdospalvelujen tehostaminen - hankkeesta vastaava VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl tietää tämän. Hän on hankkeen puitteissa työskennellyt 150 eri yrityksen omistajavaihdoksen parissa viimeisen puolentoista vuoden aikana.
- Yrityksen omistajavaihdosprosessissa tulee kaikki faktat nostaa esiin, jotta pystytään tekemään oikeita päätöksiä. Prosessi on oikeastaan vähän niin kuin perunkirjoitus, vaikkei kukaan olekaan kuollut, Nydahl kertoo.

Kun Nydahl saa uuden yritystapauksen käsiteltäväkseen, esittelee hän ensitöikseen yrittäjälle eri vaihtoehdot miten omistajanvaihdos voitaisiin kyseisessä yrityksessä toteuttaa. Useimmiten kyseessä on vanhemman sukupolven yrittäjä, joka haluaa antaa yrityksensä nuoremman sukupolven hoidettavaksi. Esimerkiksi yrityksen yritysmuodolla on merkitystä, jos yrittäjä haluaa siirtää yrityksen eteenpäin ilman veroseuraamuksia.
- Tällaisessa tapauksessa perheessä saattaa olla useampi lapsi, ja ne lapset, jotka eivät jatka yritystoimintaa, saavat sen sijaan esimerkiksi perheen omistaman kesämökin tai metsää, Nydahl luettelee.

Kjell Nydahlin mielestä yrityksen omistajanvaihdosprosessia voi verrata perunkirjoitukseen, vaikkei kukaan olekaan kuollut.

Nydahl neuvoo yrittäjiä omistajan- ja sukupolvenvaihdosasioissa maksutta.

Yhteystiedot