Uutiset

Yrittäjän kuuntelija

14.12.2016
-

Olav Nylund on työskennellyt VASEKilla syyskuun alusta lähtien. Hänen työnsä yritysneuvojana on auttaa yrittäjiä, neuvoa ja ohjata heitä.

Olav Nylund on työskennellyt VASEKilla syyskuun alusta lähtien. Hänen työnsä yritysneuvojana on auttaa yrittäjiä, neuvoa ja ohjata heitä.

Olav Nylund 600pxYritysneuvoja Olav Nylund toivottaa uudet ja jo toimivat yrittäjät tervetulleiksi VASEKiin.

Nylundin asiakkaista kolmasosa on yrittäjäksi aikovia tai äskettäin yrityksen perustaneita henkilöitä. Alussa yrittäjä työllistää itsensä, ajan mittaan ehkä muutaman muunkin henkilön.

– Mikroyrityksille pitää antaa niiden ansaitsema kunnioitus, sillä ne ovat tällä hetkellä seutumme työllisyystilanteen tasapainottajia, hän sanoo.

Nylundin työ sisältää pääasiassa maalahtelaisten ja vöyriläisten yritysten neuvomista mutta työ on myös tiimityöskentelyä muiden VASEKin yritysneuvojien kanssa. Yrittäjän tarvitsemasta avusta riippuen yritysneuvonnassa eri puolilla seutua voidaan tarvita juuri Nylundin osaamista. Ennen VASEKille tuloa hän työskenteli muutaman kuukauden Yrkesakademilla ja sitä ennen runsaat 10 vuotta Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimistossa, jossa työsarkaan kuuluivat koulutusasiat ja tiiviit yhteydet elinkeinoelämään.

Keskustelukumppani hyväksi kaikille

Nylund painottaa, että kaikki yritykset ovat yksilöitä. Yrittäjien taustat, toimialat ja tavoitteet ovat niin erilaisia, että yrittäjien kysymyksiin ei ole olemassa vakiovastauksia.

– Ihmisillä on eri syitä yrittäjänä toimimiseen. Joku esimerkiksi pitää vapaudesta ja mahdollisuudesta ansaita rahaa kun taas joku toinen näkee yrittäjyyden mahdollisuutena toteuttaa ideansa, Nylund sanoo.

Yrittäjän pitää ennen kaikkea ymmärtää liikeasioita. Eduksi on osata laskea eri tavoilla: peruslaskutoimitusten lisäksi yrittäjän pitää myös pystyä tarkastelemaan tuloksia eri näkökulmista. Asiantuntijan avun käyttö on suositeltavaa, esimerkiksi oma kirjanpitäjä voi auttaa.

– Meidän työmme yritysneuvojina on kuunnella, mitä yrittäjä sanoo ja yrittää olla avuksi, kuvailee Nylund. – Nöyrä suhtautuminen on tärkeää. Ainakaan vielä päätöksiä eivät tee robotit vaan tavalliset ihmiset, ja meidän tulee kohdata toisemme ihmisinä. Yrityksen asioista keskusteltaessa täytyy nähdä ihminen yrityksen takana.

Fiksumpi tulevaisuus?

Vaikka yhteiskunnassamme ollaankin monessa asiassa menossa kohti yhä suurempia yksiköitä, kuten esimerkiksi maataloudessa on nähtävissä, Nylundin mukaan pienyritykset eivät tule seudultamme katoamaan.
– Me pohjalaiset olemme tottuneita kovaan työntekoon. Voimme suhtautua tulevaisuuteen myönteisin mielin, koska uusi sukupolvi tulee tekemään asiat eri lailla, toivottavasti fiksummin, hän sanoo lopuksi.

[contact_member,name=Olav Nylund,id=36,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-MobilePhone-Email-MemberPhoto]

Nylundin vastaanottopäivät Maalahdessa  

Nylundin vastaanottopäivät Vöyrillä