Uutiset

VASEK tarjoaa viidelle yritykselle varjohallituksen puolen vuoden ajaksi

6.7.2016
-

VASEK tarjoaa viidelle Vaasan seudulla toimivalle, kasvuhaluiselle yritykselle varjohallituksen puolen vuoden ajaksi. Valituille yrityksille valitaan muutaman jäsenen varjohallitus, jonka kokoonpano riippuu yrityksen tilanteesta tai haasteista.

varjohallitus1Ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla uutta osaamista yrityksiin

Ihannetapauksessa yrityksen hallitus koostuu henkilöistä, joiden yhdistetty osaaminen muodostaa yritykselle todellisen voimanlähteen. Minkälaista osaamista hallituksen jäsenillä oletetaan olevan, riippuu siitä, missä kehitysvaiheessa yrityksen toiminta on.

– Ei ole täysin samantekevää ketkä hallituksessa istuvat, koska hallituksen on oltava yrityksen yksi tukipylväs. Hallituksessa olisi hyvä olla sellaista osaamista, jota yrittäjällä itsellään ei ole, painottaa VASEKin yritysneuvoja Mikael Hallbäck.

– Pienet ja keskisuuret yritykset valitsevat usein hallitukseen yhden tai useampia perheenjäseniä. Mutta onko näillä henkilöillä osaamista, jotta he voisivat antaa jotain lisäarvoa yritykselle? Olisi hyvä yritykset sen sijaan ottaisivat ulkoisen hallituksen eli niin sanotun varjohallituksen, joka koostuu puolueettomista henkilöistä, jotka ovat asiantuntijoita omilla aloillaan, hän jatkaa.

Varjohallituksella ei ole juridista tai taloudellista vastuuta kuten oikealla hallituksella. Varjohallitus asetetaan määrätyksi ajaksi auttamaan yritystä selviämään kunnialla jostain kehitysvaiheesta. Varjohallituksen idea on myös opettaa yritystä työskentelemään oikean hallituksen kanssa.

Varjohallitus myös sinun yrityksellesi?

varjohallitus2VASEK tarjoaa viidelle Vaasan seudulla toimivalle, kasvuhaluiselle yritykselle maksuttoman varjohallituksen puolen vuoden ajaksi. Valituille yrityksille valitaan muutaman jäsenen varjohallitus, jonka kokoonpano riippuu yrityksen tilanteesta tai haasteista. Varjohallitukseen voi kuulua esimerkiksi VASEKin yritysneuvoja, taloushallinnon ammattilainen sekä jonkin alan asiantuntija, joka valitaan yksilöllisesti jokaiselle yritykselle. Yrittäjä voi halutessaan myös pyytää oman kirjanpitäjänsä mukaan varjohallitukseen.

– Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yrityksesi nykytilasta, minkä osa-alueiden osalta yritystäsi pitäisi kehittää tai kerro nykyisistä tai edessä olevista haasteista, johon toivot saavasi ratkaisun, kehottaa yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Varjohallitusta kokeilevilta yrityksiltä odotetaan sitoutuneisuutta toimintaan, sillä yritys ja asiantuntijat tapaavat noin neljän viikon välein 5-6 kuukauden ajan.

Lähetä hakemuksesi 15.8. mennessä osoitteeseen kjell.nydahl@vasek.fi. Mukaan valituille yrityksille ilmoitetaan 26.8. Yrityksen ja sen varjohallituksen tapaamiset käynnistyvät syyskuun alussa.

 

[contact_member,name=Kjell Nydahl,id=13,details=Name]