Uutiset

Vaasa-lisä työllistämiseen

12.3.2015
-

Vaasa-lisä myönnetään pääsääntöisesti yrityksille. Yhdistykset voivat saada Vaasa-lisää oppisopimuskoulutukseen.

Vaasa-lisää maksetaan 200 euroa kuukaudessa, silloin kun työnantaja palkkaa 12 kuukautta työttömänä työnhakijanaolleen henkilön. Vaasa-lisää maksetaan yhden henkilön kohdalla maksimissaan kuuden (6) kuukauden ajan, eli yhteensä 1 200 euroa.

Vaasa-lisään kaupunki on varannut vuodelle 2015 määrärahaa 48 000 euroa. Tarkoitus on kannustaa yrityksiä työllistämään pitkäaikaistyöttömiä. Vaasa-lisää myönnetään hakujärjestyksessä, niin kauan kuin määrärahan puitteissa on mahdollista.

Vaasa-lisän myöntämisen edellytykset työnantajalle  
  • Vaasa-lisää voidaan maksaa TE-toimiston palkkatuen päälle
  • Vaasa-lisää maksetaan, jos kyseessä on oppisopimuskoulutus (myös yhdistyksille)
  • Palkattavan työntekijän kotikunta on Vaasa, työnantajan kotikunnalla ei ole merkitystä

 

Vaasa-lisä myönnetään pääsääntöisesti yrityksille. Yhdistykset voivat saada Vaasa-lisää oppisopimuskoulutukseen. Työnantajalta edellytetään toiminnan vakiintuneisuutta (toiminut vähintään vuoden) ja että sillä on palveluksessaan työnjohdollisissa tehtävissä työntekijä/työntekijöitä muutoinkin kuin palkkatuella. Työnantajan tiedot tarkistetaan tarvittaessa.

Vaasa-lisän myöntämisen edellytykset työsuhteelle

Työllistettävälle henkilölle edellytetään maksettavan kyseiseen työsuhteeseen sovellettavaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa, tai jollei sovellettavaa työehtosopimusta ole, tavanomaista ja kohtuullista palkkaa kyseisestä työstä. Työaika on vähintään 85 % alalla noudatettavasta täydestä työajasta. Hakemuksen liitteenä pyydetään toimittamaan työllistettävän henkilön kanssa tehty työsopimus.

Työsuhteen tulee olla vähintään kuuden (6) kuukauden mittainen. Yrityksellä ei myöskään saa olla lomautuksia, irtisanomisia tai verovelkoja viimeisen yhdeksän kuukauden aikana.

Lisätietoja ja hakulomake