Uutiset

Vaasa ja Pohjanmaa esillä Merenkurkun toisella puolen

13.4.2011
-

Vaasa ja Pohjanmaa esittäytyvät kuluvalla viikolla Uumajassa teemalla Energi från Österbotten - Energiaa Pohjanmaalta. Paikkana on Uumajan keskustassa sijaitseva Glashuset. Uumaja on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2014, ja Glashuset on kulttuuripääkaupunkivuotta varten rakennettu maamerkki, jossa esitellään kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyviä asioita.

- Meidät kutsuttiin isännöimään Glashusetia viikoksi, ja nappasimme innolla ideaan kiinni, kertoo Vaasan kaupungin markkinointipäällikkö Rita Kuha.

Pohjanmaa on esillä eri teemojen kautta koko viikon ajan. Kaikkina päivinä on tarjolla runsaasti ohjelmaa sekä monta pohjalaista paikalla.

- Glashuset on kaupungin torilla hyvällä paikalla, ja porukkaa liikkuu tässä ympärillä paljon, Kuha jatkaa.
- Vaasa tunnetaan täällä kyllä, ja saamme usein kuulla päivittelyjä vanhoista hyvistä tax free -ajoista. Moni on ollut yllättynyt siitä, että nykyään lahden yli pääsee myös reittilennolla.

Viikko aloitetaan kulttuuritapahtumilla ja -festivaaleilla. Tiistaina vuorossa on koulutustarjonta. Keskiviikkona teemana on interaktiivinen kommunikaatio sekä torstaina teatteri ja kirjallisuus. Perjantai on omistettu matkailulle.

- Haluamme lisätä kiinnostusta Pohjanmaata kohtaan, kertoo Pohjanmaan matkailun Kenth Nedergård.
- Pohjanmaallehan ei ole vaikea tulla eikä matkakaan ole niin pitkä. Seudun kaksikielinen kulttuuri, tapahtumat ja festivaalit tarjoavat paljon nähtävää myös lahden toiselta puolelta tulijoille.

Viikko Glashusetissa huipentuu lauantaina ja sunnuntaina teemojen käsitöiden, taideteollisuuden, kuvataiteen ja museoiden esittelyyn.

Tapahtumassa yhteistyötä tekevät Vaasan kaupunki, Seinäjoen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan liitto, Merenkurkun Neuvosto sekä KulturÖsterbotten.

 

Lisätietoja

Rita Kuha, Vaasan kaupunki
p. 0400424 906

Kenth Nedergård, Pohjanmaan matkailu
p. 044 512 6615

Viikon ohjelma

Ohjelma ja netti-tv -lähetykset