Uutiset

Omistajanvaihdos toi Kauppahalliin uuden yrittäjän

7.12.2016
-

Joulukuun alusta lähtien Vaasan kauppahallissa on toiminut uusi yrittäjä. Ryytivakka-liikkeen nimi muuttui omistajanvaihdoksessa Makukaupaksi, ja uutena omistajana puikkoihin on astunut Jari Blom.

Joulukuun alusta lähtien Vaasan kauppahallissa on toiminut uusi yrittäjä. Ryytivakka-liikkeen nimi muuttui omistajanvaihdoksessa Makukaupaksi, ja uutena omistajana puikkoihin on astunut Jari Blom.

Blom on koko ikänsä toiminut liike-elämässä muun muassa kuntoilualalla. Viime vuodet hän on hoitanut nyt kolmivuotiasta poikaansa kotona.
– Olen elämässäni tottunut mullistuksiin, mutta tämä mullistus kyllä kieltämättä hieman hirvittää. Minulle on kerrottu, että joulunalusviikot Kauppahallissa ovat hurjaa menoa!

Blom Nydahl 400pxOmistajanvaihdoksessa Makukaupan omistaja Jari Blomia (vas.) neuvoi VASEKilta Kjell Nydahl.

Makuja meiltä ja muualta

Liikkeen tuotevalikoima säilyy uudella yrittäjällä ennallaan: herkkuja, suklaata, pähkinöitä, kahvia. Blomin periaatteena panostaa makuvalikoimaan ja tarjota tuotteita, joita marketeista ei saa.

– Tavoitteenani on, että asiakas joka on jo lähdössä kotiin, kääntyykin vielä takaisin.
– Suunnitelmissani on oppia paahtamaan kahvia ja siten tarjota entistäkin paremmat kahvivalikoimat kauppahallin kävijöille.

Blom kertoo olevansa ruokahifistelijä. Keittiössä hääräämisen yhteydessä on syntynyt halu yhdistää perheet ja ystävät makuelämysten ympärille. Myös visuaalinen puoli on hänelle tärkeä, ja Makukaupalle on yhdessä mainostoimiston kanssa suunniteltu uusi ilme.

Yrittäjänä Blom haluaa myös panostaa paikallisuuteen ja tarjota asiakkaalle vaihtoehtoja.
– Makukauppa tulee toimimaan myös kanavana paikallisille tuottajille.

Näki ilmoituksen Yrityspörssissä

Blom kertoo kaiken alkaneen siitä, kun hän näki Pohjanmaan Yrityspörssissä ilmoituksen myytävästä yrityksestä. Siitä hetkestä alkoi suunnittelu. Vaikeita asioita yrittäjäksi ryhtymisessä ei oikeastaan ole tullut vastaan mutta eniten aikaa on vienyt itse asian jäsentäminen: imagon rakentaminen, markkinoiden ja asiakkaiden kartoitus. Blom haki ja sai Finnveran myöntämän yrittäjälainan.

Apua omistajanvaihdoksessa Blom sai VASEKin Kjell Nydahlilta ja Uusyrityskeskus Startian Tommi Virkamalta. Blom kiittää molempia vuolaasti:
– Olen saanut upeaa sparrausta molemmilta. Jos vaikka olen yrittänyt puhelimella heitä tavoitella eikä juuri silloin ole vastattu, pian he ovat jo soittaneet takaisin. Jos vähänkin miettii yrittäjyyttä, niin apua on kyllä saatavilla!

Blom pitää Vaasan Kauppahallin henkeä tärkeänä lisäarvon tuojana asiakkaalle:
– Kauppahallissa on käsin kosketeltava fiilis, joka houkuttaa asiakkaita sinne. Keskinäistä kilpailua ei kauppiaiden välillä ole, vaan kaikki jeesaavat aina toisiaan. Minulle on myös ollut tärkeää, että hallin kauppiaat ovat ottaneet minut avosylin vastaan.

Toivotamme onnea yrittäjyyden tielle!